Nöt

Nöt

  • 95 Recept
Högrev med asiatisk inspiration

Högrev med asiatisk inspiration

Nu ska ni få ett middagstips som ni kan spara till en dag som ni har några timmar över att laga till middagen
Asiatisk långtidsbakad högrev

Asiatisk långtidsbakad högrev

En ny favorit bland långtidsmatlagningen är denna fantastiskt goda högrev med syrad morot, gurka, purjolök, pepparrot, hoisinsås och koriander
Högrev bolognese

Högrev bolognese

Dagens middag blev en mustig bolognese som har fått stå och puttra länge och som sedan serveras med spagetti och riven parmesan
Chili i Crock Pot

Chili i Crock Pot

Ännu är jag inte helt vän med min Crock Pot. Flera tillagningsförsök har slutat i ganska trist mat Jag var nästan på väg att ge upp, men fick pepp från mina vänner i Crock Pot-gruppen på facebook
Rysk biff stroganoff

Rysk biff stroganoff

4 portioner. 400 g biff (löv- eller ryggbiff passar bra). 1 gul lök. 250 g champinjoner . rapsolja (till stekning)
Thiébou yapp med jollofris

Thiébou yapp med jollofris

kött, kalv- eller lammframdel. 1vitkål- eller spetskål (ca ½ huvud om det är vitkål). 1aubergine. 1morötter
Biffstroganoff med sjögräsnudlar och inlagd gurka

Biffstroganoff med sjögräsnudlar och inlagd gurka

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Biffstroganoff 300 gram lövbiff 1 st röd lök 1 klyfta(or) vitlök 1 msk tomatpuré 2 dl iMat fraiche 1 tsk dijonsenap 1 tsk vitvinsvinäger 1 dl vatten 0,75 msk kalvfond 2 tsk rapsolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar 0,5 kruka(or) färsk persilja Gurka 0,5 st gurka 2 msk vatten 2 tsk vitvinsvinäger 1 tsk rapsolja 1 tsk Honung flytande 2 krm salt 1 krm svartpeppar Tillbehör 200 gram sjögräsnudlar Köp receptet Näringsvärde Kcal
Rivet nötkött med bönor och ris

Rivet nötkött med bönor och ris

Den består av rivet nötkött, svarta bönor, ris och stekt plaintain (matbanan). Rivet nötkött. För att göra rivet nötkött använder jag helst en blandning av bringa och skirtsteak men flankstek fungerar också
Bibimbap

Bibimbap

4 Marinad 2 msk japansk soja 1 msk strösocker 2 tsk sesamolja 1 msk vitt vin 2 rivna vitlöksklyfta 300 g strimlat nötkött (gärna entrecôte) 4 port ris 4 ägg 1 msk olja 3 dl kimchi 1 sats marinerad spenat med sesam (se länk i steg 4) 1 sats marinerade böngroddar (se länk i steg 4) 1 sats gurka med chili (se länk i steg 4) 3 msk gochujang (eller 1 msk sriracha, 1 msk misopaste och 1 msk honung, för 4 port) Lägg till i inköpslistan