Foto. Johannes Wätterbäck. Jag läste i en mattidning för ett tag sedan om att det var någon som älskade inlagda citroner och hade dem högt upp på sin lista över smarriga ingredienser
Att lägga in frukt i lag är ett bra sätt att kunna äta frukt och bär från trädgården året runt. Perfekt att stoppa i frysen och tina när man blir sugen
1 BURKNÖDVÄNDIGHETER5 små svenska syrliga äpplen2 stora plommon (röda eller blå)½ msk vatten3 msk strösocker1 msk hemmavaniljsocker1 liten bit ingefära½ kanelstångca 20 st kardemummakärnor1 msk calvadosGÖR SÅ HÄR Skala och tärna äpplena grovt
Ja så får det bli. ♥. Hej vännen. Jag sitter i bersån och skriver till dig. Efter en ganska mulen dag har vi nu en underbar eftermiddag/kväll här i den lilla småstaden
07 Aug. 07. 52. Rabarber och Mango chutney. 0kommentarer. Har som sagt blivit en del rabarber i år och då jag lessnat lite på både paj och saft så ville jag testa något nytt och sprang då på detta recept och bestämde mig för att testa
Koka upp ättiksprit, vatten, rörsocker, salt, kanelstång, hackad ingefära, skalad skivad vitlök, finhackad chili, skalad skivad lök, tomater i bitar och sköljda russin i en gryta
Klyv paprikan på längden. Ta ur kärnor och väggar. Lägg paprikahalvorna med skalsidan upp på ett galler. Grilla paprikan högt upp i ugnen tills skalet får svarta bubblor
Måtta upp vattnet i en kastrull och koka dina svarta vinbär tills de har mosats, cirka 10 minuter. Hjälp till att mosa mot grytans kant någon gång under tiden
Sätt ugnen på 100 grader. Dela tomaterna på mitten och lägg dem i en form eller på en plåt. Krossa vitlöksklyftorna med sidan av en kniv och lägg dem tillsammans med örterna runt och på tomaterna