Lägg i ett lager potatis, sedan lök, ansjovis och sedan resten av potatisen. 18-10 medelstora potatisar, cirka 3/4 kg. 1kala potatisen och skär den i tunna strimlor. 1Grädda i nedre delen av ugnen 45–50 minuter, tills potatisen är mjuk
Klassisk svensk husmanskost, det kan man aldrig tröttna på. Stekt fläsk med löksås 4 personer. 700 g rimmat fläsk, 4 gula lökar, 3-5 dl grädde, smör, salt, vitpeppar, 1 stort blomkålshuvud/fryst blomkål
4 portca 1 tim1 stor kålrot4 morötter6 potatisarvatten1 grönsaksbuljong2 lagerblad10 kryddpepparkorn10 svart- och vitpepparkorn2-3 dl spadsmörklick½ grönsaksbuljongtärningsalt, pepparDela kålroten i mindre bitar och fyll på vatten så att det precis täcker dom. Koka ytterligare 20 min och lägg i potatisen. 6 potatisarvatten