Anitas kokbok

Anitas kokbok

  • 210 Recept
Mattias majsplättar med avokado-chimichurri - Recept - Tasteline.com

Mattias majsplättar med avokado-chimichurri - Recept - Tasteline.com

Ingredienser Avokado- och chimichurriröra 1 msk rödvinsvinäger 2 st avokado 2 st vitlöksklyfta(or) 1 salt 2 tsk oregano , torkad 0,5 kruka(or) persilja 1 msk olivolja 1 tsk agavesirap , eller honung 1 svartpeppar Majsplättar 2 msk olivolja , plus extra att steka i 1 dl vatten 2,5 dl Sojayoghurt 0,5 kruka(or) koriander 1 dl majskorn 3,5 dl majsmjöl 0,5 st gul lök(ar) 0,5 tsk bakpulver 1 tsk salt 0,5 st grön paprika Sallad 1 förpackning bönor , blandade 2 msk olivolja 0,5 kruka(or) koriander 2 st tomat(er) 1 msk balsamvinäger , vit 1 salt 0,5 st paprika , grön 0,5 st gul lök(ar) 0,5 st salladshuvud 1 svartpeppar Köp receptet Näringsvärde Kcal
Mixed grill med mycket grönt

Mixed grill med mycket grönt

Skär pancettan i 1/2-centimetertjocka skivor, dela halloumin i skåran. Grilla pancettan 6-7 minuter, vänd ofta eftersom fettet droppar ner och det lätt börjar brinna
Grillat sidfläsk - Samgyopsal

Grillat sidfläsk - Samgyopsal

Blanda alla ingredienser till såsen. Lägg sidfläsket i en långpanna eller ugnssäker form. Pensla på såsen eller lägg fläsket i marinaden och blanda ihop innan du lägger upp skivorna
Nyttiga kikärtssnacks

Nyttiga kikärtssnacks

Så här gör du Använd en burk kikärtor 400 gram som du låter rinna av i ett durkslag (har du torkade kikärtor bör du blötlägga dem över natten och skölja vän innan användning)
Choklad och pecannötsdröm

Choklad och pecannötsdröm

Gör så här. Vispa 125g av smöret och sockret fluffigt i en stor bunke. Tillsätt ett ägg åt gången under vispning
Majsknäcke - glutenfritt

Majsknäcke - glutenfritt

Majsknäcke - glutenfritt. Jättegott och snabbbakat knäckebröd som dessutom är glutenfritt. Bröd. 2 dl majsmjöl 1 dl linfrö 1 dl solrosfrö ½ dl olja 2 dl kokhett vatten salt
Krämig laxröra på surdegsbröd

Krämig laxröra på surdegsbröd

Ingredienser Portioner. 4 100 g kallrökt lax 1/2 silverlök 1/4 gurka (ca 100 g) 1 dl crème fraiche 1/2 dl majonnäs 1 msk finrivet citronskal 4 skivor ljust surdegsbröd 1 krm salt 1/2 krm svartpeppar 1 msk smör 4 msk löjrom citronklyftor och dill till garnering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen