Astrid

Astrid

  • 6 Recept
Köttfärs fylld och gratinerad aubergine!

Köttfärs fylld och gratinerad aubergine!

Ännu en härlig helgdag, tagit en låååång promenad med barnbarnen. Gick till en sjö där vi tog en fika och åt muffins, gick sedan vidare och träffade en farbror som berättade att det hade kommit en bäver till ett vattendrag i närheten… det var två hundra år sen sist det fanns bäver där, kul att de kommer tillbaka
Blomkålsgratäng

Blomkålsgratäng

Här kommer dagens vegetariska middagstips som vi även tipsar om i dagens Metro. Här har vi skurit blomkålen i stora skivor istället för att bryta ner den i buketter så att gratängen får en lite annan form
Koka kronärtskocka

Koka kronärtskocka

Ett väldigt gott tillbehör till maten. Eller som en liten förrätt. Med smak av sommaren. Koka kronärtskocka (2 st blir tillbehör till 4 personer)
Endiver i tomatsås

Endiver i tomatsås

Endiver, alltså. Sysslar ni med sådant. Jag tänker alltid på Calles syster Emma när jag köper hem ett paket eftersom hon åt endiver på längden och tvären (och hon var inte helt nöjd med detta faktum
Helstekt lammbog

Helstekt lammbog

Så här gör du. 
Bryn 1-1 1/2 kilo lammbog runtom i stekpannan, så att den får fin yta. Dela också en eller två hela vitlökar på mitten och bryn den platta sidan