Jag har testat fram ett riktigt enkelt och mycket gott ostbröd idag. Ostbrödet gräddade jag i en springform som jag hade klätt lite halvslarvigt med ett bakplåtspapper
Som de flesta bakpulverbröd så smakar detta bröd allra godast nybakat. Arbetsinsatsen blir drygt 5 minuter och efter det behöver brödet 10 minuter i en het ugn för att gräddas och få fin yta. Platta till så det blir ca 1 cm tjocka brödkakor
Receptet har vi hittat i boken "Bröd för alla sinnen" av bl. a Stina Algotson, en brödbok som kommit att bli en riktig favorit och som används flitigt i vårt kök
Det gör ingenting om bröden inte får samma form, bara de får ungefär samma storlek. Vik ihop och lägg bröden (de är fortfarande lösa) på plåtar med bakplåtspapper eller direkt på perforerade plåtar
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt