Så här god middag åt jag idag. Visst tog den en liten stund att göra, men det var det verkligen värt. Jag hittade den på en sida med engelsk text, nämligen den HÄR
Sätt ugnen på 175°C. Smörj en långpanna, ca 20 x 30 cm, eller lägg i bakplåtspapper. Hacka hasselnötterna fint antingen för hand eller i en matberedare
02 Sep. 09. 27. Bullar i mängder. 0kommentarer. När jag bakar bullar så gör jag sällan bara en sort. Varför ska man göra det när man kan göra en massa olika
Har vabbat idag och då brukar jag baka något. Idag provade jag baka tekakor för första gången, fick syn på Lindas bakskola på fb, hon hade gjort saftiga tekakor
Igår bjöd mamma på frasiga våfflor med hjortronsylt. Åh så gott. De få gånger jag själv gör våfflor brukar jag fuska med våffelmix, men det är ju hemskt onödigt när det är så här enkelt
Gammalt ris blir plättar. När jag postade en bild på mina risplättar med hemgjord blåbärssylt och vispgrädde (jag finns på Instagram som @hakis) så frågade sig någon hur detta kunde vara gjort av överblivet ris
Tillsätt mjölet, jag körde degen i min köksmaskin, det blir en ganska kladdig deg. Nästa gång kör jag med kökstermometer, och tar ut brödet när det kommit upp till 98 grader, lättare att hålla koll på brödet när man använder termometer och det minskar risken för övergräddning
Koka upp vatten till skållningen och häll det över det grova rågmjölet i en bunke. Rör om noga. Täck över och låt stå i minst 6 timmar eller över natten