Anns kök

Anns kök

  • 30 Recept
Recept: Moussaka på aubergine (Paleo & LCHF)

Recept: Moussaka på aubergine (Paleo & LCHF)

Så här god middag åt jag idag. Visst tog den en liten stund att göra, men det var det verkligen värt. Jag hittade den på en sida med engelsk text, nämligen den HÄR
Dagens recepttips - Inkokt lax

Dagens recepttips - Inkokt lax

Hej på er. Nu var det ett tag sedan jag lade ut något recept men jag har faktiskt några riktigt bra som jag gärna vill dela med mig av
Nötkaka

Nötkaka

Sätt ugnen på 175 grader. Mal hasselnötterna. Koka upp smör och grädde under vispning. Vispa ägg och socker pösigt
Nötkaka med apelsin- eller nöttoppning

Nötkaka med apelsin- eller nöttoppning

Sätt ugnen på 175°C. Smörj en långpanna, ca 20 x 30 cm, eller lägg i bakplåtspapper. Hacka hasselnötterna fint antingen för hand eller i en matberedare
Nötkaka med glasyr

Nötkaka med glasyr

God eftermiddag. Meningen var att jag skulle göra en kaka som min mamma brukade göra när jag var liten
Bullar i mängder!

Bullar i mängder!

02 Sep. 09. 27. Bullar i mängder. 0kommentarer. När jag bakar bullar så gör jag sällan bara en sort. Varför ska man göra det när man kan göra en massa olika
Saftiga tekakor på grötbas

Saftiga tekakor på grötbas

Godmorgon. Här kommer ett recept på riktigt saftiga och goda tekakor som ni måste testa att baka i helgen
Tekakor

Tekakor

Har vabbat idag och då brukar jag baka något. Idag provade jag baka tekakor för första gången, fick syn på Lindas bakskola på fb, hon hade gjort saftiga tekakor
Jitterbuggare

Jitterbuggare

Idag är det en GOD morgon. Foten känns mycket bättre och jag har fått sova inatt. Puh. Det finns hopp, mina vänner
Mandelkubb

Mandelkubb

Idag har vi klippt gräset här hemma för första gången för säsongen och jag plockade även de första små späda rabarberna i trädgården
Mammas frasiga våfflor

Mammas frasiga våfflor

Igår bjöd mamma på frasiga våfflor med hjortronsylt. Åh så gott. De få gånger jag själv gör våfflor brukar jag fuska med våffelmix, men det är ju hemskt onödigt när det är så här enkelt
Gott bröd bakat i gjutjärnsgryta.

Gott bröd bakat i gjutjärnsgryta.

Gott bröd bakat i gjutjärnsgryta. Skrivet i. Bröd den. 13 November 2014, kl 22. 13 / Direktlänk. Inga bilder. Inga ord
Grovt bröd med skållad råg

Grovt bröd med skållad råg

Ett skållat rågbröd med hård skorpa. Skållningen förlänger hållbarheten och gör att brödet blir saftigare
Havrebröd i lergryta

Havrebröd i lergryta

Börja med att blötlägga lergrytan och låt den ligga i vatten medan degen jäser i bunken. Blanda havregryn, sirap, margarin och salt
Bröd i lergryta

Bröd i lergryta

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt honung, 2 msk olivolja, salt och vattnet. Rör tills allt löst upp sig
Grovt bröd i lergryta

Grovt bröd i lergryta

Tillsätt mjölet, jag körde degen i min köksmaskin, det blir en ganska kladdig deg. Nästa gång kör jag med kökstermometer, och tar ut brödet när det kommit upp till 98 grader, lättare att hålla koll på brödet när man använder termometer och det minskar risken för övergräddning
Julbröd

Julbröd

Här kommer ett superduperbröd. Ska ni bara göra ett julbröd i jul så gör detta. Minimalt med arbete men sååå gott
Skållade råglimpor

Skållade råglimpor

Koka upp vatten till skållningen och häll det över det grova rågmjölet i en bunke. Rör om noga. Täck över och låt stå i minst 6 timmar eller över natten