Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis Gurka 2 msk strösocker 1 msk ättiksprit (12 %) 1 msk vatten 1/2 tsk salt 1/2 gurka 1/2 kruka persilja Biffar 1 dl mjölk 1/2 dl ströbröd 1 ägg ca 480 g kalvfärs 1 msk senap, gärna dijonsenap 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1 msk smör eller margarin Sås 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 dl mjölk 1/2 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd kycklingfond 2 tsk soja salt och peppar 1/2 msk majsstärkelse Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
1. Potatis. Skala potatis och morötter. Koka potatisen i saltat vatten ca 20 min. Skär morötterna i bitar och tillsätt till potatisen och låt dem koka med de sista 5-7 min
Blötlägg brödskivorna i vattnet i ca 5 minuter. Smula sönder det uppblötta brödet och blanda det med kalvfärs, ägg, kalvfond, persilja, salt och peppar
Fort var det gjort att man överlevde ninjadagen igår. Tokigt att verkligen allt drar igång samtidigt. Egna utvecklingssamtal, barnens utvecklingssamtal, bandyträningar och föräldramöten hit och dit
Blanda ströbröd, mjölk och kalvfond i en bunke. Låt svälla 10 minuter. Tillsätt blandfärs, ägg, salt, svartpeppar och kryddpeppar och arbeta ihop till en smidig smet
God kväll alla bloggläsare. Kommer med ett tips till imorgon på en krämig Köttfärsgratäng. Den är enkel att göra och tar inte lång tid att förbereda och tillaga
Krämig och urgod köttfärs lasagne med bacon. Jag älskar att ha bacon i maten. Ger mera smak. Denna rätt är perfekt som lunch/middag och till lunch lådan