Sätt ugnen på 200 grader - vanlig eller varmluft. Skala och skölj betorna. Skär betorna i lika stora bitar förslagsvis klyftor (6 klyftor per beta), 1 cm breda skivor eller 2x2 cm kuber
Vi åt ajvarfiskgratängen med matvete och haricot verts. Maträtter som vi annars kanske hade haft ris till, äter vi just nu helst matvete eller mathavre till
Måndag och ännu en strålande vacker dag ute. Dagen recept är ett riktigt "rest-tips". Denna svängde jag nämligen ihop av sådant jag hade hemma i kylen, lite rester av en tidigare pastamiddag
Tillsätt bönor, krossade tomater, vitlök och röd currypasta. 400 g vita bönor i tomatsås. 400 g krossade tomater. 1/2 gurka 400 g vita bönor i tomatsås. 400 g krossade tomater
Strö över mjöl och tillsätt tomatpuré. Häll över tomater och grädde och låt det puttra ihop nån min. Men hittar ni passerade tomater på flaska från Mutti, köp och testa
Koka broccolin i saltat vatten 10 minuter. Spara spadet. Smält fettet i kastrull, tillsätt mjöl, päd med grönsaksspad och mjölk, vispa försiktigt hela tiden