Såser och rörer

Såser och rörer

Kall citronsås med crème fraiche

Kall citronsås med crème fraiche

Riv fint en msk av skalet och lägg i en skål. Dela citronen och pressa i citronsaft i skålen. Tillsätt crème fraiche, salt och vitpeppar
Grön örtsås

Grön örtsås

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1/2 dl Basilikablad (hårt packade) 1/2 dl Bladpersilja (hårt packad) 1 st Vitlöksklyfta 1/2 dl Olivolja 1 krm salt 1 krm nymalen svartpeppar 2 dl Matlagningsyoghurt
Varm citronsås till fisk

Varm citronsås till fisk

2 dl crème fraiche 34% 2 dl vatten 4 msk fiskfond 1 st citron ev. ca 1,5 msk idealmjöl citronpeppar efter behag eller  ca 1 krm svartpeppar
Mangoraja

Mangoraja

Mangoraja är en av mina favoriter bland kalla såser. Denna gjorde jag i fredags till mina ciabatta fyllda med kyckling, bacon och tomat och så blev det även denna sås
Paprikasås

Paprikasås

Havssalt och vitpeppar. Hacka paprika, lök och vitlök fint. Rör då och då så det inte bränns fast. Krydda med salt, peppar och nystött kummin
Kantarellsås – enkelt och gott recept

Kantarellsås – enkelt och gott recept

Strimla den och finhacka rödlöken. Hetta upp smör i en kastrull och bryn purjolök och lök. Smaka av med salt och peppar och låt såsen långsamt koka ihop på svag värme
Ranchdressing – recept

Ranchdressing – recept

Smaka av med salt och peppar. 1malen vitpepparBlanda crème fraiche, majonnäs, senap, vitlök och örter. 2 dl crème fraiche
Rödvinsås

Rödvinsås

Skala och finhacka löken. Låt såsen koka upp och vispa ner smöret. Koka den tillsammans med vin, vatten, kalvfond, tomatpuré, timjan och peppar ca 10 minuter