Kall sås med parmesan, vitlök, citron och basilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kalla såser, nämligen fetaostsås med citron och basilika (se här)
Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan. Hatten av för det receptet och välkommen underbara grillsäsong
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1/2 dl Basilikablad (hårt packade) 1/2 dl Bladpersilja (hårt packad) 1 st Vitlöksklyfta 1/2 dl Olivolja 1 krm salt 1 krm nymalen svartpeppar 2 dl Matlagningsyoghurt
Mangoraja är en av mina favoriter bland kalla såser. Denna gjorde jag i fredags till mina ciabatta fyllda med kyckling, bacon och tomat och så blev det även denna sås
Strimla den och finhacka rödlöken. Hetta upp smör i en kastrull och bryn purjolök och lök. Smaka av med salt och peppar och låt såsen långsamt koka ihop på svag värme
Skala och finhacka löken. Låt såsen koka upp och vispa ner smöret. Koka den tillsammans med vin, vatten, kalvfond, tomatpuré, timjan och peppar ca 10 minuter