Paj

Paj

  • 14 Recept
Tacopaj

Tacopaj

mindre pajform. 40g smör. 1 msk sesamfrön. 1 msk fiberhusk. 1 dl pofiber. 1/2 dl mandelmjöl. 1 ägg. nypa havssalt
Tacopaj med crème fraiche

Tacopaj med crème fraiche

Börja med pajdegen, blanda alla ingredienser till degen i bakmaskin eller för hand. När du fått ihop en fin deg kan den pressas ut i en pajform eller springform
Broccoli och tonfiskpaj

Broccoli och tonfiskpaj

Tryck ut pajdegen ända upp på kanterna, nagga bottnen med en gaffel. Fyll det förgräddade pajskalet med broccoli, tonfisk sen osten
Broccoli och ostpaj

Broccoli och ostpaj

Gör pajdegen. Pajdeg. Klä en form med degen och förgrädda i ugnen, 200 grader ca 10 min. Stek baconen, koka broccolin, hacka purjolöken och skiva tomaterna
Broccoli & purjopaj

Broccoli & purjopaj

Tanken slog mig idag när jag satt och funderade på vad jag skulle slänga ihop till kvällen, jo att det var hundra år sedan vi åt paj
Kycklingpaj med cashewnötter

Kycklingpaj med cashewnötter

Strö över pajen vid serveringen ihop med persilja. Ta upp och tryck ut pajdegen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt pajskalet vila i kylen, ca 30 minuter. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Strö över hackade cashewnötter och grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 25 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och fått fin färg
Kycklingleverpaj

Kycklingleverpaj

En krämig, smakrik paj. Pajskal. Kavla ut och täck formen med degen eller tryck ut den i en pajform. Blanda sås och lever och häll det i det förgräddade pajskalet
Kycklingtacopaj

Kycklingtacopaj

I måndags åt vi denna goda kycklingtacopaj, älskar smaken på fyllningen och älskar pajskalet. Pajskal. Blanda ihop mjöl, salt, bakpulver, margarin och mjölk till en pajdeg
Västerbottenspaj

Västerbottenspaj

Pajdeg. Strö i osten i pajskalet. Kavla ut degen och lägg den i en pajform som är 23 cm i diameter. Nagga pajskalet och låt stå kallt i 30 minuter
Kycklingpaj

Kycklingpaj

Servera pajen tillsammans med en sallad. Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda 10 minuter i mitten av ugnen. Häll försiktigt blandningen i formen och grädda pajen i mitten av ugnen tills fyllningen stelnat och fått fin färg, ca 25 minuter