Gillar man lite segare kakor kommer det här bli en riktig julfavorit. Amerikanska blondies är en ljusare och mindre chokladstinn variant av den klassiska brownien
Har ett gäng Nutella-galna tonåringar i huset och kom en dag att tänka på en kaka/tårta innehållandes en hel massa Nutella som jag bakat några gånger förr för säkert 10-15 år sedan
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Krossa chokladen i grova bitar. Rör ner choklad och saffran i det smälta smöret efter att du har tagit bort kastrullen från plattan
Kaka200 g smör 255 g strösocker [3 dl] 4 ägg 1,5 tsk vaniljpaste (eller 3 tsk vaniljsocker) 200 g mandelmjöl (eller 5 dl havremjöl, eller hälften av varje) [4 dl] 120 g vetemjöl (eller 100 g/1,5 dl durramjöl för glutenfri) [2 dl] 0,25 tsk salt ca 300 g röda vinbär, färska eller frysta och otinade [4–5 dl]
Ja, den heter så, fråga mig inte varför. Receptet hittade jag i helgbilagan till Norran i lördags. En mycket märklig kaka som jag kände att jag bara måste testa
Det här receptet hittade jag på i fredags när jag var sugen på kladdkaka. Jag blandade i malda mandlar och rismjöl för att få kakan glutenfri och det gav en otroligt god smak
Sätt ugnen på 190 grader. Smör och bröa två formar (24 dia. ). Lägg åt sidan. Vispa ägg och socker i ca 10 minuter (Smeten ska vara mycket ljus och skummig, och spåren från vispen ska vara några sekunder)