Inspirerad av alla grymma tjejer jag känner som åker någon form av Vasalopp i dagarna gjorde jag igår en blåbärssoppa att slurpa i mig till lördagsmyset
Plättlätta och smarriga recept gillar vi eller hur. Och det här är verkligen ett sådant, du snor ihop den på två röda, bara en sådan sak är det stort gilla på, den smakar gudomlig och du kan använda den till hur många rätter som helst, behöver jag säga att jag gör den här tomatsåsen ofta
Skiva löken och stek den på mellanvärme i lite olivolja. Dela blomkålshuvudet i mindre delar, skär de soltorkade tomaterna i bitar och låt dem steka med löken i 3-4 minuter tillsammans med rosmarinen
Så var det dags att testa den nya blendern “Oster – Versa”, som vi nyligen bloggade om. Första testen blev en enkel soppa, vilket egentligen inte är något svårt
Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. En enkel men väldigt god soppa. 1 1/2 liter vatten3 fiskbuljongtärningar800 g fisk (blandade sorter)1 morot1 purjolök1 gul lök1-2 msk olja1 stor hackad vitlöksklyfta1 kuvert saffran (1/2 g)3 tomater2-3 dl creme fraiche300 g räkor2-3 msk färsk strimlad basilikaSalt, vitpeppar, gräslökSkala och ansa grönsakerna och skär dem i tunna fina strimlor
Kantarellsoppa. Ansa och hacka svampen. Spara några hela fina svampar till garnering. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull tillsammans med lite smör och den hackade svampen
Börja med att skala och hacka morötter, fänkål och broccoli i mindre bitar. Skala och grovhacka löken. Stek lök, vitlök och sambal oelek i en stor gryta tills löken mjuknat
Nöden är uppfinningarnas moder – så även vad gäller denna lite ovanliga kombination. Hemkommen från sportlovet i Alperna var kylen märkbart tom med bara några skvalpande halvledsna grönsaker
Jättegod trattkantarellsoppa. Här kommer receptet på trattkantarellsoppan som vi åt igår till middag, den blev väldigt god och krämig och med ganska hög sälta och god smak av sherryn =)