Fisk och skaldjur

Fisk och skaldjur

  • 40 Recept
Regnbåge i paket

Regnbåge i paket

4-6 pers. 800 gram benfri filé av regnbåge el. lax. 1 knippe dill. 1-2 vitlöksklyftor 4 soltorkade tomater. citron
Regnbågslax i foliepaket!

Regnbågslax i foliepaket!

Salta och peppra fisken. Riv av ett stort ark ugnsfolie óch lägg fisken på den. Hittade regnbågslax till bra pris på ICA när jag var och handlade häromdagen, så det fick bli gårdagens middag
Krispig lax i krämig parmesansås

Krispig lax i krämig parmesansås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Köp hem 500 gram laxfilé(er) 3 dl vispgrädde 100 gram parmesanost 1 st citron(er) 1 kruka(or) färsk gräslök Från ditt skafferi 2 krm salt 1 krm svartpeppar 0,5 msk olivolja 700 gram fast potatis Köp receptet
Gratinerad hummer

Gratinerad hummer

Dela varje hummer på längden och ta ut allt kött, även ur klorna. Finhacka schalottenlöken och tärna champinjonerna och tomaterna
Gratinerad hummer med rostat bröd

Gratinerad hummer med rostat bröd

Ta ur köttet, knäck klorna försiktigt och ta ur köttet. Skiva de sköljda champinjonerna och fräs dem i smöret några minuter
DAGENS MATTIPS - TORSKRYGG..

DAGENS MATTIPS - TORSKRYGG..

Idag var vi väldigt sugna på fisk till middag, så det fick bli torskrygg, med diverse tillbehör. - Gör ett kryddsmör med riktigt smör ( vi hade smör med havsalt och blandade det med örtkryddor provencale, frysta )
Stekt torsk med kantarellrisotto

Stekt torsk med kantarellrisotto

Om det är färsk fisk så kan du krydda den med salt, socker och vitpeppar och steka i några minuter. Fisken kan man göra på många vis
Fiskgryta med soltorkade tomater

Fiskgryta med soltorkade tomater

Skär fisken i portionsbitar som saltas och läggs i såsen. Koka creme fraiche, mjölk, hummerfond, tomatpuré och citronsaft i en vid panna
Fisk i ugn med smak av bacon, parmesan och gräslök

Fisk i ugn med smak av bacon, parmesan och gräslök

Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök
Fisk i foliepaket på grillen

Fisk i foliepaket på grillen

Toppa fisken med körsbärstomater och champinjoner. Fördela potatis, lök, purjolök och morötter i dem. Lägg på lax- och torskfilé
Västerbottenlax

Västerbottenlax

Pressa lime över laxen och krydda med salt och peppar. Blanda philadelphiaost och den rivna västerbottenosten i en skål

Rödspättegratäng

Koka potatisen och gör ett luftigt mos med mjölk, margarin, kryddor och ägg. Klicka moset runt om och häll såsen över
Gratäng med rödspätta och räkor

Gratäng med rödspätta och räkor

Häll av, sila och spara fiskspadet. Häll såsen över fiskrullarna. Skölj och dela filéerna på mitten och rulla ihop dem
Stekt röding med äppelpytt

Stekt röding med äppelpytt

Servera fisken med pytt och citronyoghurt. Skala och skär potatis och palsternacka i tärningar. Lägg på en bakpappersklädd plåt och blanda med oljan
Sommarknyte på grillen

Sommarknyte på grillen

12 färskpotatisar. 4 kokta ägg. 2 rödlökar. 2 burkar ansjovisfilé à ca 50 g. 1 krm salt. 1 krm peppar. 75 g Arla® Svenskt Smör
Smörstekta pilgrimsmusslor

Smörstekta pilgrimsmusslor

Dessa pilgrimsmusslor stekta i smör ackompanjerade av schalottenlök och vitlök. I glaset smuttar vi på en frisk Chablis med inslag av gula päron, smör, äpplen och citrus