Bullar, kakor och bröd

Bullar, kakor och bröd

Klassisk crème brûlée

Klassisk crème brûlée

Lägg vaniljstång och frön i en kastrull, häll på grädde och mjölk, värm den tills den är ljummen. Bäst resultat får man om smeten står i kylen över natten, då blir bruléen extra krämig och fin
Slapparsöndag

Slapparsöndag

I går firade vi svåger och svägerska och kalasade hela dagen så idag slappar vi bara här hemma. Maken byter däck på min bil och fixar lite i trädgården så han håller i gång men vi andra hasar mest omkring
Hallongrottor

Hallongrottor

Hallongrottor är en riktig klassiker när det gäller småkakor. Blanda ihop mjöl, socker, bakpulver och vaniljsåspulver i en skål
Temavecka: Blueberry peach cobbler

Temavecka: Blueberry peach cobbler

Riktigt riktigt gott och somrigt. Det är alltså en cobbler med härliga blåbär och persikor. Jo, det är en sorts paj, en amerikansk klassiker som innehåller bär och/eller frukter och som täcks med en tjock kaksmet, lite sockerkaksaktig tycker jag
Peach Cobbler

Peach Cobbler

Dags för sista chansen för persikorna, kanske är den redan över men jag hittade några persikor och bakade en kaka i alla fall
Kladdig banankaka med saffran

Kladdig banankaka med saffran

Oftast när man tänker på banankaka så är det ju något som liknar en mjuk pepparkaka, men min idé när jag först gjorde den här var att det saftiga från bananen skulle uppväga att det blir lite torrare av att använda saffran, och det visade sig bli en riktigt bra kombo
Saftig banankaka ute i det gröna

Saftig banankaka ute i det gröna

Sonen kom hem med ett recept på banankaka från skolan tidigare i veckan och ville gärna baka. Ungarna tyckter det var riktigt kul att få mosa banan och väga upp mjöl, en riktigt barnvänlig kaka
Leilas banankaka

Leilas banankaka

Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt. Mixa banan och blanda i smeten, tillsätt ägg
Rosenbröd

Rosenbröd

Smält smöret och tillsätt mjölk, socker och salt. Små fina kuvertbröd som också passar bra på en buffé
Kladdkaka med dulche de leche

Kladdkaka med dulche de leche

Och den ska vara rejält kladdig i mitten. ) Och att svenskarna gillar kladdkaka har nog ingen missat. Den ena efter den andra försöker de bräcka varandra och innehålla allt möjligt
Rabarberkladdkaka

Rabarberkladdkaka

Det var väldigt gott, och mina gäster uppskattade den verkligen. Men jag tycker nog ändå att vanlig kladdkaka, saffranskladdkaka och jordnötskladdkaka är godare
Superlätt kaka

Superlätt kaka

Låt kakan kallna i långpannan och skär upp den när den har svalnat. Blanda ihop allt till botten & häll i en smörad & bröad långpanna
Mjuk citronkaka

Mjuk citronkaka

Vispa ägg och socker riktigt pösigt med hjälp av en elvisp. Ströbröd. Smält smöret och låt det svalna. Rör ihop mjöl, vaniljsocker och bakpulver
Pensionärskaka

Pensionärskaka

Och eljest som jag är, vill jag att kakan ska ha varit fryst innan jag äter den. 'Krämen' som man kokar och sätter i mitten blir så god eftre en köldknäpp
Baka veckans kaka - Tuppkaka

Baka veckans kaka - Tuppkaka

Tuppkakaca 30 st 4 st ägg4 dl socker5 dl vetemjöl4 tsk bakpulver2,5 dl varmt vatten Glasyr200 g smör2,5 dl socker4 msk vaniljsocker2 st äggulor Garnering1,5 dl kokosflingor Gör så härVispa ägg och socker pösigtBlanda mjöl och bakpulver och rör ner i smetenTillsätt det varma vattnetHäll smeten i långpanna klädd med bakplåtspapperGrädda i 175 grader i ca 20 minLåt svalnaSmält smöret till glasyrenTillsätt socker, vaniljsocker och äggulor under omrörningBred glasyren, som är ganska lös, på kakanStrö över kokosLåt kakan bli kall och skär sedan upp den i rutor ca 30 st
Tuppkaka

Tuppkaka

Den går snabbt att göra och innehåller bara några få ingredienser som man oftast har hemma. Väldigt god är den dessutom, lite seg i mitten och frasig på ytan
Brödpudding med äpple och kanel

Brödpudding med äpple och kanel

Just det här tycker jag behöver lyftas fram lite extra då det är så himla smidigt och inte ofta man tänker på hur lätt man kan trolla fram något så gott av gammalt bröd