Häromdagen var jag hos en granne som höll på att baka dessa underbara kakor, jag fick smaka när de kom direkt från ugnen, varma var de något av de godaste jag ätit på länge
och efter några minuter har du goda kakor. Man sätter Dumle (chokladöverdragen kola) på en plåt och gräddar i ugnen och vips har man en kaka istället för en godis
Frasiga och så där härligt sega. Enkelt att göra och superroligt att spritsa, enligt Liten som så klart vet exakt hur det ska vara (Tack "Sveriges yngsta mästerkock"
Anisbröd eller Pitepojkar, ett måste på Norrbottningens Julbord, i allafall så var det så när jag växte upp, då stod Mor & Far tillsammans i köket och friterade dessa godingar
Självklart var vi ute ett par rundor och tittade, provsmakade och fyndade hem en massa gott. Just nu befinner jag mig i sängen med panodil, varm fanta och dubbla täcken
Blanda vetemjöl, vaniljsocker, strösocker och salt i en bunke. Dela smöret i bitar, lägg dem i bunken och nyp ihop alltsammans till en smulig deg med fingertopparna
Super saftiga och goda kolamuffins som kan varieras och fyllas i oändligt många varianter. Just nu är det bär säsong och eftersom jag och barnen har varit ute och plockat blåbär och vildhallon så valde vi att fylla våra kolamuffins med bär
Lägg vaniljstång och frön i en kastrull, häll på grädde och mjölk, värm den tills den är ljummen. Bäst resultat får man om smeten står i kylen över natten, då blir bruléen extra krämig och fin
I går firade vi svåger och svägerska och kalasade hela dagen så idag slappar vi bara här hemma. Maken byter däck på min bil och fixar lite i trädgården så han håller i gång men vi andra hasar mest omkring
Riktigt riktigt gott och somrigt. Det är alltså en cobbler med härliga blåbär och persikor. Jo, det är en sorts paj, en amerikansk klassiker som innehåller bär och/eller frukter och som täcks med en tjock kaksmet, lite sockerkaksaktig tycker jag
Oftast när man tänker på banankaka så är det ju något som liknar en mjuk pepparkaka, men min idé när jag först gjorde den här var att det saftiga från bananen skulle uppväga att det blir lite torrare av att använda saffran, och det visade sig bli en riktigt bra kombo