Medelhavsmat

Medelhavsmat

Veckomeny – Medelhavskost på svenska VIII

Veckomeny – Medelhavskost på svenska VIII

Herre gud, vad mat det kan bli över när man gör buffé. Vi firade 18-åringen här i veckan. Han tog studenten och då ska man käka buffé och dricka bubbel
Grekisk afton i ugnsvärme

Grekisk afton i ugnsvärme

Ett grekiskt rejält långkok som kan vara enkelt eller lite mer pilligt beroende på humör och förutsättningar
Ugnskyckling med fetaostcrème

Ugnskyckling med fetaostcrème

Receptet kommer från början från kokboken Medelhavsmat av Mette Ankarloo. Var tredje torsdag käkar vi ugnskyckling med fetaostcrème och ris
Dolma (vinbladsdolmar - Yaprak dolmas)

Dolma (vinbladsdolmar - Yaprak dolmas)

Här serveras de tillsammans med annan "medelhavsmat" på tjejmiddag hos mig. När vi var i Grekland första gången för många år sedan åt jag vinbladsdolmar