Oxfilén. Friterad potatis. Olja in oxfilénoch rulla den i kryddblandningen tills den är helt täckt. Skär potatisen i klyftoroch kaka mjuk i saltat vatten
Gör egen fond eller köp färdig på till exempel saluhallen. Du kan också använda koncentreradfond eller buljongtärning, men då måste den spädas ut med vatten till önskad mängd
Slå på konjakoch smaka av med salt och peppar. ½ dl kalvfond. Fräs svamp och lök tills löken blir genomskinlig, tillsätt grädde ochfond, låt småkoka i ca 5 minuter. 1 burk murklor. 1 schalottenlök. 1-2 msk konjak
En sås som många är livrädda att göra ochtror är omöjlig att få till om man inte köper en färdig, tyvärr är det ett oförtjänt dåligt ryckte utan det handlar mer om planering
Putsa oxfilénoch krydda med salt och peppar. Bryn den runt om i matfettet i en stekpanna. Servera med oxfilén, konjakssåsenochharicots verts eller någon annan grönsak
Smält smöret i en kastrull på låg värme så att vattnet i smöret lägger sig på botten. Låt svalna och sila över i en vid kastrull, helst med rundade bottenkanter
Om du inte vill göra egna såser går det lika bra med blå band eller knorrssåser. Skiva köttet i lagomtjockaskivoroch stek dem efter eget tycke, om man vill ha välstekt eller blodigt
Slå av vattnet ochmosapotatisen med en potatismosare. Rör i mjölk eller grädde så moset får en bra konsistens – det ska vara ganska löst så det går att få ner i spritsen och inte blir för torrt i ugnen, men inte för löst
Jag bestämde mig i stället för att använda varsin fin bit oxfilé att lägga på plankan med kantarellsås ochvästerbottenostovanpå tillsammans med det klassiska spritsade moset