Gör gärna dubbel sats. de är så goda. -) Bake off frukostbullar* Ca. 18 st Ugn. 250° Det här behöver du. 50 g jäst 5 dl kallt vatten 1½ tsk salt 2 msk ljus sirap 2 msk matolja 50 g margarin/smör 10 dl vetemjöl special 2 dl rågmjöl Ev
När vi bakade saffransbröd häromda`n berättade Frida att hon skulle baka 20 plåtar segkakor till sitt fotbollslag så vi tog och gjorde det på en gång också
Här har vi bakat bröd i helgen. Här kommer första receptet av 3 olika. Långfranska4 st150 gr jäst (3 pkt)10 dl vatten2 dl mjölk1 dl rapsolja2 kg vetemjöl special2 tsk salt1 dl vetekli½ dl krossad linfrö Gör så härLjumma vatten + olja till 37 grader
Jag älskar att använda äpple i matbröd – det smakar inte äpple utan bidrar inte bara med fibrer och vätska utan och snaturlig sötma och syra som helt enkelt ger fyllighet och djup
Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs
Nu var det ett tag sedan det blev några recept på bloggen, men ibland räcker inte tiden till. Nu har jag många recept i min bank som bara ska finnas tid till skriva ner här på bloggen