Fisk o skaldjur

Fisk o skaldjur

  • 54 Recept
Kryddig räkgryta

Kryddig räkgryta

600 g räkor med skal (eller 300 g skalade) 1 förp krossadetomater 2 färska paprikor, tärnade 3 msk neutral olja 1 msk curry 2 klyftor vitlök, pressade 1 tsk paprikapulver 0,5 krm cayennepeppar 3 msk chilisås 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 3 dl grädde
Heta vitlöksräkor med aioli

Heta vitlöksräkor med aioli

400 g skalade räkor, handskalade 4 msk olivolja 3 klyftor vitlök, hackad 1-2 tsk chiliflakes 1 tsk paprikapulver salt 1 knippe färsk bladpersilja, hackad ( några persiljekvistar till garnityr). Aioli1,5 dl majonnäs 1 klyfta vitlök, riven 0,25 citron, skalet 1 tsk citronsaft. Tillbehör4 skivor levainbröd (eller italienskt/grekiskt lantbröd) 1 kruka krispsallad 2 citroner, 1 hel och en i klyftor (ekologiska)
Gratinerad hummer med Västerbottensost

Gratinerad hummer med Västerbottensost

Ingredienser Portioner. 4 1 msk smör 1 msk vetemjöl 2 dl mjölk 2 dl riven Västerbottensost 1 äggula salt peppar 2 hela humrar 1/2 kruka gräslök Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Fiskgryta

Fiskgryta

Den enda rätt somdokumenterades var fredagens fisksoppa, som inte tillagades helt efter receptet. Hela veckan har Coopoch tidningen Mer Smak räddat varje måltid
Krämig räkgryta

Krämig räkgryta

Krämig räkgryta med zoodles (eller färsk tagliatelle). Otroligtgod, snabb- och lättlagad rätt. Blanda ihoptacosåsoch créme fraich i en gryta, slå på plattan på medelvärde
Ägglåda med räkor

Ägglåda med räkor

Nu tänkte jag ge er ännu ett gott tips till julbordet. Vi, framför allt jag, äter mycket ägg numera och försöker variera det en hel del
Räkor med dill och pepparrot

Räkor med dill och pepparrot

Skala räkorna. Rör i dill ochpepparrot. 1 kg räkor med skal. 2 msk grovrivenpepparrot. Fräs dem i smöret i en stekpanna
Hummer med stekta kantareller

Hummer med stekta kantareller

Hummerreduktion. Bryn hummerskalen i olja. Tillsätt grönsakerna skurna i småbitar och låt även dem få färg
Ugnsgratinerad hummer

Ugnsgratinerad hummer

Då Glutenfria Muminmamman fyllde ett år passade jag på att lyxa till det och bjöd på trerättersmiddag
Förälskade kräftor

Förälskade kräftor

Fräs lök och äpple i matfett tillsammans med curryn några minuter. Strö över mjöl och rör om. Späd med buljong, vin och grädde
Heta räkor och ädelostsås!

Heta räkor och ädelostsås!

Heta räkor. 1 burk räkor i lake (stora)1 dl vitt vin1 msk hummerfond 1 krm chilikrydda ( smaka av "hettan")1 msk tomatpuré 3 dl grädde 1 halv hackad purjolök1 dl cremefraiche Salt En vitlöksklyfta Låt allt kokaihopoch lägg i räkorna precis innan. - Läs hela inlägget här 1 burk räkor i lake. 1 msk hummerfond. 1 msk tomatpuré. 1 halv hackad purjolök
KRÄFTSKIVA MED GODA TILLBEHÖR

KRÄFTSKIVA MED GODA TILLBEHÖR

Kräftskalen blev till en mustig fondsomkommer att bli basen till en godfiskgryta senare i höst. Man kanske kan tro att man i Glommen äter kräftor varje helg, men så är det i alla fall inte för oss
Gratinerade havskräftor

Gratinerade havskräftor

Ansa och finhacka kantarellerna. Skala och finhacka schalottenlökoch vitlök. Stek kantarellerna och löken i en stekpanna tills vätskan från svampen har kokat in
HAVSKRÄFTOR, NYBAKAT BRÖD OCH GODA OSTAR

HAVSKRÄFTOR, NYBAKAT BRÖD OCH GODA OSTAR

Butiken heter Vårt Kök i Glommen, och där kan man handla färsk fisk, fina ostaroch mängder av godaegengjordaproduktersåsom marmelader, müsli, saft, snacks och kex
Trädgårdhs fiskgryta med musslor

Trädgårdhs fiskgryta med musslor

Ingredienser Portioner. 6 700 g fiskfilé (t ex sej) 1 tsk salt 500 g räkor med skal 2 gula lökar 800 g blandade grönsaker (t ex fänkål, morot, knipplök, rotsellerioch spetskål) 1 kg blåmusslor 1 msk olivolja 3 dl vitt vin 2 burkar cocktailtomater (à 400 g) 3 dl vatten 1 1/2 msk koncfiskfond 3 msk asiatisk fisksås 3 msk färskpressad citronjuice 2 krm peppar 1 1/2 dl finskuren dill Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen