Förrätter

Förrätter

Ägg- och avokadoröra

Ägg- och avokadoröra

Ingredienser 3 små mosade avokador. 2 hackade hårdkokta ägg. ½ dl lätt-crème fraiche. 75 g röd tångkaviar (algrom)
Minipizzor på smördeg med inkokt rödlök, getost och valnötter

Minipizzor på smördeg med inkokt rödlök, getost och valnötter

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 4 st smördegsplattor 3 st rödlök(ar) 1 olivolja 0,5 dl balsamicovinäger 0,5 dl strösocker 150 gram soltorkade tomater , i olja 1 dl tomatpuré 200 gram getost 100 gram valnötter 1 st timjan , färsk 0 st flingsalt 0 st svartpeppar Köp receptet
Pannacotta med Gubbröra

Pannacotta med Gubbröra

Dagen före julafton och min syster med familj är på väg. Till förrätt ikväll tänkte jag bjuda på en pannacotta med gubbröra
Krämig gubbröra

Krämig gubbröra

matjesfiléer, tärnade (eller ansjovis om du föredrar det). 1potatisar, kokta och tärnade. 1ägg, hårdkokta och tärnade

Delikat ostsufflé

Smält matfettet på svag värme. Ställ åt sidan och låt svalna helt. Värm ugnen till 180 grader. Smörj botten på en suffléform eller en ugnsform med höga kanter som rymmer 1,5 liter

Gratinerad hummer

Hummer är lika gott kokt, som stekt eller gratinerad. Denna gång fyllde vi skalen med hummerkött, kantareller, bechamel och täckte det hela med ett tunnt täcke av smakrik ost
Silltårta

Silltårta

Mixa brödet i en matberedare tills det blir smulor. Smält smöret i en kastrull eller i mikron och blanda med brödsmulorna
Kavring med räktopp

Kavring med räktopp

Hacka räkor och ägg grovt. Blanda med crème fraiche, dill, pepparrot och citronsaft. Smaka av med salt och peppar
Triss i förrätter från havet

Triss i förrätter från havet

Man är riktigt hungrig och sugen när man börjar äta och det är kul att tänka ut fräscha, vackra förrätter som ger förväntningar inför resten av middagen
Asiatisk havscocktail med ponzudressing

Asiatisk havscocktail med ponzudressing

Ingredienser Portioner. 6 1 paket frysta pilgrimsmusslor (à 200 g) 1 mango 4 rädisor 2 salladslökar 300 g skinnfri laxfilé (gärna salmalax eller Finestlax från Leröy) 1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 1/2 - 1 msk finriven färsk ingefära 1 avokado Ponzudressing 2 1/2 msk japansk soja 2 msk färskpressad apelsinjuice 2 msk färskpressad limejuice 1 msk färskpressad citronjuice 1 msk olivolja Till garnering 80 g lax- eller forellrom 1 msk rostade sesamfrön dillvippor eller koriander Lägg till i inköpslistan
Recept på räkor med avokado-pannacotta

Recept på räkor med avokado-pannacotta

Mixa avokadorna. Värm crème fraîche i en panna och smält blötlagda gelatinblad i den. Blanda crème fraîche, citronsaft och mixad avokado och smaka av med salt och peppar
Krämig silltårta

Krämig silltårta

Kantskär brödet och skär 6 skivor på längden. Fyllning. Hårdkok äggen. Låt svalna. Skala och hacka ägg och lök
Skagentårta med löjrom

Skagentårta med löjrom

Kantskär bröden och lägg ut dem tre och tre. Gör tre rundlar med hjälp av en form eller tallrik, 22–24 centimeter i diameter