Sätt på ugnen på 225 grader. Skala och skiva rättikan tunt med en vass kniv eller dylikt. Skiva löken. Koka upp grädde med rättika, vitlök, salt och peppar och låt koka in utan lock i ca 10 minuter
Laxpudding med skirat smör. 2 kg potatis2 st gula lökar600g gravad eller kallrökt lax i skivor6 ägg6 dl gräddesalt + vitpeppardillSätt ugnen på 175grader
Sätt ugnen på 200 gr. Vispa ägg och sötning fluffigt. Sila keson från överflödig vätska. Vispa ihop alla ingredienser och häll upp i springform ca 20-22 cm
Värm ugnen till 175º. Skala och skiva potatisen tunt, gärna i matberedare. Pressa vitlöksklyftorna och fräs dem i olivolja i en stor kastrull, utan att de tar färg
Att göra sin egen rödbetssallad är mycket väl värt den lilla arbetsinsats som krävs. Just denna variant är krämigt god och len (tack vare en viss liten mängd av majonäs och crème fraiche
julmatrödbetorRödbetssalladRöror/Såsertillbehör ca 4-6 portioner. Lagom inför jul tänkte jag att det kan passa med ett enkelt recept på egen rödbetssallad