Efterrätt

Efterrätt

  • 11 Recept
Citron- och flädersockerkaka

Citron- och flädersockerkaka

Smält smöret och låt det svalna. Smörj och bröa en rund hålform, ca 2 liter. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvispen
Morotskaka (från Marias kakburk)

Morotskaka (från Marias kakburk)

Vispa ihop ägg och socker. Riv morötterna och blanda dem med oljan. Blanda de torra ingredienserna i en skål
Dubbla nötkakor

Dubbla nötkakor

Mal nötter och mandel på mandelkvarn och blanda det malda med socker och potatismjöl. Vispa upp äggen och blanda ner, och rör om till en fast smet
Plommonpaj med mandelsmul

Plommonpaj med mandelsmul

Blanda mjöl och socker, och finfördela smöret däri. Tillsätt mjölk och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylen i 30 minuter
Fruktsallad med mandelgrädde

Fruktsallad med mandelgrädde

Häll socker, vatten, ananasspad och citronskivor i en kastrull. Låt det koka upp och skumma. Låt lagen koka ca 5 minuter
Ostkaka med keso

Ostkaka med keso

Skålla, skala och hacka mandeln. Vispa ägg och socker lätt. Tillsätt mjöl, keso och hackad mandel. Rör till en jämn smet
Citronpaj med vit choklad

Citronpaj med vit choklad

Jag är helt klart inne i en syrlig bakperiod. I vanliga fall är jag en ivrig chokladbagare men det har det blivit sparsamt med de senaste tiden
American donuts

American donuts

Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk. Värm till 37° och häll över jästen, och rör tills jästen lösts upp
Fruktsallad med vit chokladsås

Fruktsallad med vit chokladsås

Skala kiwin och skär den i bitar. Skala apelsinerna med kniv så allt det vita kommer bort. Skär apelsinerna i bitar
Päronpaj med toscatäcke

Päronpaj med toscatäcke

Mördeg. Lägg mjöl, smöret i bitar, socker och ägg i skålen till matberedaren och kör till en degboll bildas