Av äpplena ville herrn göra äppelpaj eller äppelkaka och då kom frun i köket på den brilljanta idén att låta den smaka pepparkaka, kanel och ingefära är ju väldigt goda vänner med äpplena så det borde ju passa fint med just pepparkakskryddor
Tryck ut i pajformen. 1Pajdeg. 1200-300 g räkor 125 g vitlöksost 2 dl ost 2 ägg 1 burk crème fraiche, 2 dl 1-2 msk dill Pajdeg 2 3/4 dl vetemjöl 1 krm salt 90g smör ½ dl vattenKör i hop degen i matberedaren. Grädda 15min i 175 grader Häll sedan i räkorna i pajskalet
Smått men gott. Och man kan ju (lätt) äta flera av dessa miniomeletter. Perfekt till lunch eller enklare middag, och som ett inslag på en frukostbuffé eller till brunch
Snabbt fixat med två dippsåser (bland annat denna), sallad och en gigantisk paj. Västerbottensostpaj gör jag vanligen med tillbehör som creme fraice och kaviar