Kylan fortsätter att hålla oss i ett fast grepp. Leif skulle egentligen jobba på annan ort den här veckan men jobbet släpper inte i väg honom längs vägarna eftersom det är kring 30 minusgrader
Porterstek med crushed potatoes. Igår blev det söndagsstek till middag, en porterstek. Jag tycker verkligen att stek är den ultimata helgmaten eftersom det smakar så gott och kräver en minimal arbetsinsats då den sköter sig själv på spisen
Idag har jag tvättat fönstren i växthuset, det blev väldigt bra och så har jag flyttat om växterna lite… Har också varit och hämtat hästgödsel hos sonen, nu skall jag byta gjord i odlingsbäddarna och lägga dit lite gödsel
idetorka och dåligt med energi har det varit några dagar. Därav min frånvaro här på bloggen. Men idag tänkte jag bjuda på en enkel formrätt som har några år på nacken, så en av huvudingredienserna har lyckats utgå ( läs creme fraiche med med blue cheese)
4 dl vetemjöl1,5 tsk bakpulver0,5 tsk salt50 g rumsvarmt smör1,5 dl mjölkSätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen, arbeta sedan ihop med smör och mjölk till en deg
Hej härliga fredag. Solen skiner och det känns som att våren är på intågande. På flera håll i södra och mellersta Sverige är dygnstemperaturen över nollan och det tyder på vår
Fläskytterfile med gorgonzola & rosepepparsås. 7 oktober 2014, 09. 12Hej. Ibland tar man det som finns tillgängligt i kylskåp och skafferi och denna gång lyckades jag få till en sådan grymt god sås med det som jag hittade