mjöl från brödet och stekpannan efter gräddningen. Låt brödet svalna mellan bakdukar på galler. Lägg dem sedan i plastpåsar så att bröden håller sig mjuka
Efter några timmar delades degen upp i två brödformar och ut ur ugnen kom sedan dessa godingar. Vad roligt att någon tyckte brödet verkade gott och önskade att här fanns ett recept att följa
Grädda 20-25 minuter tills bröden fått fin färg och känns hårda på ytan. Dag 1. Blanda alla ingredienserna till fördegen i en skål, täck med plastfolie och låt jäsa i kylen i ett dygn
Att få nybakat bröd till frukost är en lyx. Så till helgen bakar jag ibland bullar eller bröd, men för att få behålla min sovmorgon så gör jag färdigt brödet kvällen innan så långt så att jag på morgonen bara kan sätta in brödet i ugnen
Ta ut bröden och låt kallna. Dela den i 2 delar och forma till runda bröd. Varje bröd går att skära i 5 - 7 tunna skivor. Jag fick ut 5 skivor av varje bröd
brödUgnstemperatur 250 grader75 gr smör eller margarin5 dl turkisk yoghurt eller naturell yoghurt50 gr jäst för söta degar2 dl brödsirap2 tsk salt2 tsk fänkål, malen2 tsk anis, malen2 tsk pomeransskal, malen6 dl rågmjöl9 - 10 dl vetemjöl specialaluminiumfolie2 st 1½ l bakformar, avlångaSmält smöret i en kastrull och tillsätt yoghurten. 2 st bröd
För ett par dagar sedan önskade dottern att vi skulle äta risgrynsgröt till middag och jag blev så himla sugen på vörtbröd som komplement till gröten så jag var tvungen att baka