3dl sojabitar (eller 2 kycklingfiléer, eller 3dl räkor med skal, eller 300g fläskkött). 3dl sojabitar (eller 2 kycklingfiléer, eller 3dl räkor med skal, eller 300g fläskkött)
500 g Köttfärs - Nöt. 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Spett. Lägg färsen i en bunke. Skala och riv vitlök och finhacka persilja (finhacka även persilja till dressingen)
Gnid in köttet med salt, peppar, örter och eventuellt vitlök. Lägg det i en ugnsform och stick in termometern så att spetsen hamnar i den tjockaste delen av köttet
Häll allt vin över det tärnade köttet, blanda även med vitlök och lagerblad. maizena till att reda av med Ta fram det marinerade köttet och låt det stå framme ett tag innan du börjar tillreda det
Hjortfärs är ett magert kött och därför blandade jag ut med fläskfärs för att få saftigare biffar. Om du vill använda enbart hjortfärs kan det vara bra att istället tillsätta några deciliter grädde till färsen
Här kommer dagens middag som i kväll bli Chili kon AAAAAARNE. Jag och även Patrik har nämligen någon form av tourettes när det kommer till att skrika ut det
Man får till ett riktigt saftgt kött tycker jag. Detta receptet var jag tvungen att göra efter jag sett en bild från Donna Hay där hon smörstekt svamp och lagt på en köttbit