Kinamat

Kinamat

Strimlad biff med purjolök

Strimlad biff med purjolök

Strimla biffen i 1/2 cm strimlor och blanda med chilisås, grädde och bikarbonat. Ställ i kylen 2-3 timmar (minst, gärna längre)
Stekta nudlar med kyckling & purjo

Stekta nudlar med kyckling & purjo

Stekta nudlar med kyckling & purjo. 13 maj 2019, 19. 35. Den här rätten har jag inte måttat alls utan slängt ihop vad jag hade hemma
Kyckling med cashew & nudlar

Kyckling med cashew & nudlar

God morgon, igår vart det rätten jag pratade om i inlägget innan men jag gjorde om den lite för att passa mig mer
Kinesisk kyckling på Eriks vis

Kinesisk kyckling på Eriks vis

Koka riset enligt förpackningen. Dela champinjoner i bitar. Smörstek champinjoner och bambuskott 5 minuter, ta det ur pannan och lägg åt sidan
Thailändsk kycklinggryta

Thailändsk kycklinggryta

Min sol försvann typiskt nog. så jag fortsätter väl här och bjuder er på ännu ett recept och hoppas under tiden att solen vågar sig fram igen
Kyckling Kung-Pao

Kyckling Kung-Pao

I kväll var jag sugen på kinamat eller wok och så hittade jag det här goda receptet hos Remsans Bistro Tack för det
Thaigryta i ugnen

Thaigryta i ugnen

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och strimla moroten, ansa och strimla vårlökarna och strimla kycklingfiléerna
Vårrullar 2.0

Vårrullar 2.0

För lite mer än ett år sedan la jag ut det HÄR receptetpå vårrullar, dagens är en rejält uppdaterad version
Kyckling med cashewnötter

Kyckling med cashewnötter

Jag tycker mycket om asiatisk mat och den går oftast snabbt att laga. Kvällens mat blev kyckling med cashewnötter
Cashewkyckling med ingefära

Cashewkyckling med ingefära

Den här kycklingrätten är lagad efter Wismars familjemetod.   Jag stekte kycklingfilé, skuret i kuber, i ugn i 175 grader i 18 minuter men istället för att frysa in det och spara till ett senare tillfälle, till t ex wok, gryta, pasta eller pytt, så använde jag det direkt
Beef stir fry

Beef stir fry

Den här rätten är väldigt snabb och enkel att göra, tänk bara på att ha alla ingredienserna färdigt skurna och uppmåttade i skålar så det blir lätt att bara hälla i eftersom
Kung Pao chicken

Kung Pao chicken

Det här kan nog vara den godaste kinarätten som vi någonsin har ätit och den slår det mesta vi har varit med om när vi käkat ute på kinakrogar, är ni som oss galen i det asiatiska köket så kommer ni också tycka att det är helt fantastiskt gott