Kött fläsk

Kött fläsk

Helstekt benfri Karré med mycket smak

Helstekt benfri Karré med mycket smak

Köttet sköter sig själv i ugnen och glöm smaken av torr, blek söndag fläskstek. Använd den steksky som blir i folie förpackningen till en riktigt smakrik sås eller häll bara över skyn för att ge köttet ännu mera sting vid servering
Äppelfylld karré

Äppelfylld karré

Lägg fyllningen i karréns fickor och lägg överbliven fyllning runt om köttet i formen. Skär upp köttet och lägg över det på ett uppläggningsfat
Grillad karré med äppelglaze

Grillad karré med äppelglaze

Pensla köttet på båda sidor med äppelglazen. Pensla köttet med olja och grilla över glöden, 2 minuter per sida. Flytta köttet och grilla indirekt, 8 minuter per sida. 6 skiva fläskkarré
Kött med gorgonzola

Kött med gorgonzola

ex benfri fläskkarré. Strimla köttet och och stek det lätt. Varva kött, purjolökar och champinjoner i en eldfast form

Kött kryddat på annorlunda sätt…

Kött på mitt vanliga enkla sätt. Just nu är jag inne i en period där jag gillar att experimentera med kryddningen av kött och den här dagen slängde jag i både av den egna krusbärsgelén och av körsbärssaften
Marinerad älggryta

Marinerad älggryta

Häll av marinaden och torka av köttet med hushållspapper. Bryn köttbitarna i omgångar i en stekpanna med smör
Södrastations köttgryta

Södrastations köttgryta

Fräs under tiden champinjonerna, bacon/sidfläsk, lammkorv och löken så att det får färg i en stekpanna och lägg sedan över det i grytan
Marinerad fläskfilé

Marinerad fläskfilé

Lägg över köttet i en ugnsfast form. Blanda olja, citronskal och citronsaft, rosmarin, urkärnad och finhackad chilipeppar, finhackad vitlök, salt och peppar och häll över köttet
Fylld färs på spett med äppelsalsa

Fylld färs på spett med äppelsalsa

600 g köttfärs. Lägg havregryn, potatismjöl och vatten i en skål. Låt det stå och svälla ca 10 minuter. Tillsätt färs, ägg, salt och peppar
Baconlindad fläskfilé

Baconlindad fläskfilé

Putsa köttet fritt från senor och hinnor. Ta köttet från grillen, linda in det i aluminiumfolie och låt vila några minuter
Revbensspjäll kokta sedan grillade

Revbensspjäll kokta sedan grillade

Lägg revbensspjällen i en stor kastrull. Täck med vatten och koka upp under lock. Skumma med en slev. Tillsätt salt, lagerblad och vitpeppar och låt revbensspjällen koka på låg värme i ca 1 timme
Ugnsstekt revbensspjäll

Ugnsstekt revbensspjäll

Vänd köttet, pensla kryddblandning på köttsidan och stek färdigt i ca 60 minuter. Blanda till kryddblandningen
Irländsk gryta med mörkt öl

Irländsk gryta med mörkt öl

Låt grytan koka och lägg ner köttet lite i taget så att buljongen kokar hela tiden. Skär köttet i tärningar, 3x3 cm. 1 kg griskött
Grillad flankstek med chilidressing

Grillad flankstek med chilidressing

Gnid in köttet på båda sidor med salt och peppar. Skiva köttet i tunna skivor tvärs över fibrerna. Låt köttet vila i 10 minuter
Farmorsmacka

Farmorsmacka

Servings. 4. Cook Time. 15 Min. Salmalax med flower sprouts, basilikarisoni och brynt citronsås. Yield. 8st. Vegetariska miniburgare med blue cheese, betor och citronmajonnäs
Grillad pluma

Grillad pluma

Servings. 4. Cook Time. 30 Min. Pinchitos med saffransris. 60 Min. Bang bang surf & turf curry. 20 Min. Kiwimarinerade kycklingspett med kokossås och avokadosallad