Dryck

Dryck

  • 10 Recept
Läskande lingondricka

Läskande lingondricka

Rensa och skölj bären. Lägg dem i en stor bunke och mixa sönder med en stavmixer. Tillsätt vatten och citronsyra
Äppellemonad med mynta

Äppellemonad med mynta

Krossa myntan lätt i en mortel. Häll på citronsaften och låt dra i minst 3 timmar. Sila av saften. Blanda citronsaft och äppeljuice i en skål
Apelsin- och citronsaft

Apelsin- och citronsaft

Borsta apelsiner och citroner ordentligt i varmt vatten. Skala dem med en potatisskalare. Lägg skal, citronsyra och socker i en stor skål
Klassisk flädersaft

Klassisk flädersaft

Skölj blommorna väl och lägg i en hink. Skrubba och skiva citronerna och lägg i hinken. Strö i citronsyra och socker
Smörstekt rabarber

Smörstekt rabarber

Skär rabarbern i breda bitar, lite på snedden. Stek dem i smör i en panna 2 min. Strö över socker och kardemumma och stek ca 2 min tills sockret börjar bli ljusbrunt
Jordgubbssylt

Jordgubbssylt

Skölj, snoppa och halvera jordgubbarna. Varva bär, socker och vaniljpulver i en gryta. Koka upp under varsam omrörning och låt koka i cirka 15 minuter
Hemkokt jordgubbskräm 4 Personer

Hemkokt jordgubbskräm 4 Personer

1. Lägg jordgubbar, vatten och socker i en kastrull. 2. Låt det hela koka uppp (rör om då och då) och låt sedan sjuda i ca 5 minuter
Rabarbersylt med kanel

Rabarbersylt med kanel

Skölj rabarbern och skär den i mindre bitar. Blanda rabarber, socker, citronsaft och vatten en kastrull
{Rabarbersaft}

{Rabarbersaft}

Rabarber är min bästa kompis i köket, den är så mångsidig och fantastiskt god. Jag har två plantor i min trädgård och när jag skördat för sista gången för säsongen känns det alltid lite ledsamt
Läskande lemonad

Läskande lemonad

Törstsläckande lemonad som är ljuvlig att servera iskall, extra läskande och god en varm sommardag. Ca 1,7 liter lemonad 6-7 st citroner Ca 1,5 liter vatten Sockerlag