Mat i lergryta

Mat i lergryta

  • 6 Recept
LÅGTEMPERERAD FRANSYSKA

LÅGTEMPERERAD FRANSYSKA

Lägg fransyskan i en gryta (jag använder alltidmin blötlagda lergryta). Här kommer ett tips på lågtempererat kött som man sedan drar
Toskansk gryta på karré med rött vin, örter och tomat

Toskansk gryta på karré med rött vin, örter och tomat

3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, tillstekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Karr'e i Lergryta

Karr'e i Lergryta

½ dl tomatpure. Jag kom på den brilliantaide'n att damma av våran gamla lergrytaidag när det stod fläskkarre på menyn
Rödvinsgryta i lergryta

Rödvinsgryta i lergryta

Häll över rödvin, vatten och krossad tomat. Skiva morötter och lök i ganska tjocka skivor, krossa vitlökarna lätt