Fiskrätter

Fiskrätter

Laxfilé i bit med asiatiska smaker

Laxfilé i bit med asiatiska smaker

Jag lagade lax i bit och toppade den med en sås med asiatiska smaker. Till laxen serverades ugnsrostade rotsaker, en sallad och resten av såsen
Ugnsbakad torsk i krämig dill- och tomatsås

Ugnsbakad torsk i krämig dill- och tomatsås

Sätt ugnen på 200 grader. Dela upp fisken i 6-8 lika stora bitar och plassera i en ugnssäker form. Skala rotsellerien och gör kuber och skala löken och skär i båtar
Ugnsbakad lax med fetaost

Ugnsbakad lax med fetaost

Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakpapper. Krydda med salt och peppar och droppa över citronsaft
Torskgryta med tomat och dill

Torskgryta med tomat och dill

Börja koka ris eller potatis eller förbered det tillbehör du vill ha till fiskgrytan. Skala och finhacka gul lök
Lyxig torskgratäng med räkor

Lyxig torskgratäng med räkor

1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Om stora torkfiléer - dela dem i bitar eller rulla ihop dem. Lägg torskbitarna i en ugnssäker form
Stinas böcklinglåda

Stinas böcklinglåda

Rensa böcklingen. Lägg böcklingen i en ugnsfast form. Bred kaviarn över böcklingen, tillsätt den strimlade purjolöken och häll till sist över vispgrädden
Ugnsstekt lax med smörfräst färsk spenat

Ugnsstekt lax med smörfräst färsk spenat

Värm ugnen till 200 grader. Lägg laxsidan i en smord ugnsform, salt och peppra. Baka laxen ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är ca 56 grader
Asiatisk kokosgryta med lax

Asiatisk kokosgryta med lax

1. Skär de tinade laxfiléerna i kuber. Salta och peppra laxbitarna runtom. 2. Skala och riv vitlök. Hetta upp olja och fräs samman vitlök med currypasta