Det var längesen vi lagade finmiddag men i lördags lyxade vi till det lite extra. Vi hade öppnat en flaska champagne i fredags och kände för att laga nåt som passade till den på lördagen
Som barn avskydde jag fisk. Ja fisken har gjort en helomvändning i Gourmetmorsans liv. Jag ska nog villigt erkänna att jag inte är den bästa på att exprimentera med smaker och fisk i mitt eget kök
Koka hastigt upp lagen. Låt lagen svalna och sedan kallna i kylskåpet, gärna över natten. Låt gärna sillen ligga och vattna ur i kallt vatten i ett par timmar extra
Här går det förstås bra med både färsk fisk, men jag hade fryst koljablock i frysen. Börja med att skala och dela morötterna i lagom långa fyrkantiga stavar, lika långa som du kommer att dela fisken i portionsbitar, ska täcka botten på fiskblocket vid serveringen
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Vi åt fisk igår… och konstigt nog så var maken sugen på fisk idag igen. Helt plötsligt, bara från ”ingenstans” så har han ett ständigt sug efter fisk verkar det som