Kavla ut degen på en träskärbräda och platta sedan ut den i en pajform. Var noga med att också nagga pajen runt om i vinkeln där botten går över till kant – här reser den sig ofta och drar ner pajen
Jag tänkte tipsa om en jättegod paj som jag har gjort några gånger och som har lite medelhavstema eftersom det är soltorkade tomater, pesto och mozzarella i den
Fyll det förgräddade pajskalet med blandningen. 1Tryck ut pajdegen i en pajform med löstagbar botten, cirka 23 centimeter i diameter. 1Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda pajskalet, cirka 10 minuter i mitten av ugnen. Grädda pajen i mitten av ugnen, 225 grader, 25-30 minuter
Fördela kasslerröran i det förgräddade pajskalet. Strö hackad persilja och pinjenötterna över pajen. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter mitt i ugnen. Häll det över pajen och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och fått fin färg
Vi går istället som två tosingar mot strömmen och bjuder er på ett riktigt lyckat pajexperiment, en tonfiskpaj som frun i köket svängde ihop efter bästa förmåga och kökstillgång förra veckan
Dagens paj blev "lite" välgräddad. Ingredienser pajdeg. Gör så här - pajdeg. Degen räcker väl till en normalstor paj på cirka 26 cm i diameter. Förgrädda pajskalet 10 minuter i cirka 200 grader
Servera pajen tillsammans med en sallad. Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda 10 minuter i mitten av ugnen. Häll försiktigt blandningen i formen och grädda pajen i mitten av ugnen tills fyllningen stelnat och fått fin färg, ca 25 minuter