Lottas favoriter

Lottas favoriter

  • 162 Recept
Kassler- och potatisgratäng

Kassler- och potatisgratäng

Skär potatis och kassler i strimlor. Koka potatis, lök och vitlök i lagalätt i en kastrull under ständig omrörning, ca 5 minuter
Fläskfilé med bacon & purjolök

Fläskfilé med bacon & purjolök

Fläskfilé med bacon & purjolök. 4 port. 600 g fläskfilégrovmalen svartpepparsalt1 purjolök1 paket bacon3 dl crème fraiche2 dl grädde1 tsk soja2 pressade vitlöksklyftor1 dl köttbuljong1 dl riven ostpaprikapulver Ansa och stek filén, låt den svalna
Gratäng med potatis och skinka

Gratäng med potatis och skinka

8-10 medelstora potatisar, ca 3/4 kg. 2 gula lökar. Ca 300 g rökt skinka. 2 dl riven lagrad ost. 1 tsk salt
Klassisk kalops

Klassisk kalops

Ingredienser Portioner. 4 1 kg nötkött t ex bog eller högrev (à 1 1/2 kg med ben) 200 g morötter 2 gula lökar 1 msk smör 1 msk olja 2 msk konc kalvfond 2 lagerblad 12 kryddpepparkorn 2 msk vetemjöl 1 liter vatten ca 2 tsk salt vitpeppar Till servering kokt potatis inlagda rödbetor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Kalops med mormorskokta morötter

Kalops med mormorskokta morötter

Rödbetor0,5 dl ättiksprit 12 % 1 dl strösocker 1,5 dl vatten 6 rödbetor (små). Kalops400 g högrev, i grova tärningar 2 gula lökar, skalade och grovskurna 2 morötter, skalade och grovskurna 1 msk strösocker 0,5 msk rödvinsvinäger 1 dl rött vin 5 dl kalvbuljong 10 kryddpepparkorn 1 lagerblad 2 vitpepparkorn maizenaredning smör (till stekning) salt
Portergryta med nötkött

Portergryta med nötkött

Skär köttet i tärningar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Skala och skär morötter och palsternacka i skivor
Skånsk Kalops

Skånsk Kalops

1 kg högrev. 13 st gula lökar. 13 st Morötter, stora
Högrev, stekt i gryta och med mustig rödvinssås

Högrev, stekt i gryta och med mustig rödvinssås

Mums, mums, mums. På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor
Plommonspäckad fläskkarré

Plommonspäckad fläskkarré

Skär små snitt, cirka 1 1/2-2 cm djupa lite här och var över karrén. Halvera plommonen och stoppa in dem i hålen