Jag har länge varit sugen på att testlaga s k ”Chicken soup” som förekommer i flera filmer, tv-serier etc och som folk tycks äta för jämnan när de blir förkylda
Vegetarisk Texas paj. Denna Texas paj är en återkommande maträtt hemma hos oss. Lite mustugare alternativ till "taco paj" och även bra alternativ om man ska laga något gått när man är många men inte har så mycket tid i köket
Räcker till ca 10 rullar/4 personer. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka och fräs gul lök och vitlök. Tillsätt sedan spenaten och låt den fräsa tills den är mjuk
Jag är varken vegetarian eller vegan. Och jag följer ingen diet som lchf eller paleo. Inte heller är jag gluten- eller laktosintolerant (mig veterligen, dock mår jag bättre om jag inte överkonsumerar - som med det mesta)
Servera med pasta, ris, potatis, bulgur, grönsaker eller något annat du gillar. Till middagen så gjorde jag en vegansk "kyckling" gratäng som åts med mina traditionella grönsaker
1. Sätt ugnen på grillvärme. Dela squashen i kvartar på längden och tärna. Dela champinjonerna i kvartar. Fördela squashen och svampen på en ugnsplåt och ringla över olivolja och strö på salt
Du behöver. 1/2-1 röd chili1 bit ingefära1 vitlöksklyfta2 motötterBroccoliSojabönor250 ml kokosmjölk3 dl vatten + 1 grönsaksbuljongtärningKorianderLime/citronSesamfrönGör såhär
Det här grundreceptet innehåller en hel del ägg, så om du vill göra det veganskt så rekommenderar jag dig att kanske smula sönder lite silkestofu och blanda ner istället tillsammans med lite extra maizena i dressingen för konsistensen
Favoriten av alla vegetariska recept måste nästan vara falafel. Ibland köper vi färdiga, frysta falafel och det kan vara bra att ha hemma i frysen, men inget slår att göra egna hemma