Fisk

Fisk

  • 19 Recept
Stora medelhavsräkor i vitlökssmör

Stora medelhavsräkor i vitlökssmör

Skiva vitlöken fint. Bryn smöret lätt, lägg i vitlöken och räkorna. Salta räkorna och stek en minut på hög värme
Recept: friterat rispapper med lax, avokado och het majonnäs

Recept: friterat rispapper med lax, avokado och het majonnäs

Om man inte gillar rå fisk, så går det säkert bra att halstra den eller steka den runt om och ha den lite rå i mitten istället, men jag som fullkomligen älskar rå fisk i alla dess former tycker detta är fantastiskt gott som det är
Honungsgravad röding

Honungsgravad röding

Slå in fisken i bakplåts- eller smörpapper till ett tätt paket. Häll bort laken som bildas, annars blir fisken för salt
Laxrullar med wasabi och sesam

Laxrullar med wasabi och sesam

Lägg laxskivorna på en skärbräda och bred på färskosten. Wasabismaken kan lätt förstärkas genom att använda färskost med pepparrot
Crêpes à la Prins Bertil

Crêpes à la Prins Bertil

Crêpes. Vispa äggen med lite av grädden. Tillsätt under vispning mjöl, salt och resten av grädden. Låt smeten svälla ca 30 minuter
Påsktips! Ceviche med lax och pilgrimsmusslor

Påsktips! Ceviche med lax och pilgrimsmusslor

Kortvecka denna veckan, härligt, och snart redan påsk, tiden springer verkligen iväg. Tänkte ge er lite tips på god påskmat så här i början i veckan så ni har god tid på er att fundera och sticka iväg och köpa ingredienser

Ceviche

Djupfrys fisken i två dygn för att ta kål på eventuella parasiter. Vill du att fisken ska bli fastare och mer ”tillagad” sätter du lock på bunken och marinerar i kylen i ett par timmar
Fiskkakor med smak av Vietnam

Fiskkakor med smak av Vietnam

Fiskkakor. Skär fiskfiléerna i små bitar, eller mixa dem snabbt i en matberedare till en finfördelad massa
Sherrydoftande hummersill

Sherrydoftande hummersill

1. Värm mjölken till fingervarmt, 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken. Tillsätt smör,  sirap, salt och det mesta av mjölet