Canneléer med rom och vanilj Precis som alla riktigt bra saker i livet kräver ljuvliga franska canneléer lite tålamod. Man får planera två dagar framåt när man är sugen på dem, men det är det faktiskt värt Söta saker
Rabarberpannacotta med soppa och kompott Låt gelatinbladen ligga i en skål med kallt vatten, ca 5 minuter. Krama ur och lägg dem i en kastrull med 1 dl grädde Hemmets Journal
Crème Chantilly 5. dl vispgrädde, väl kyld. ½ msk florsocker. Vaniljsocker. Vispa. den väl kylda grädden med sockret tills grädden börjar tjockna Elsas Skafferi
Äppelpaj med Calvados Helt galet varmt, är vad det är. 27. grader var det igår eftermiddag när jag åkte hem från jobbet och kl 22 Min Lilla Kokvrå
Farmor Anna-Lisas pannacotta med äpple och calvados 3 äpplen, rivna 1 msk smör 1 dl calvados 8 dl vispgrädde 2 dl mjölk 200 g strösocker 1 vaniljstång, urskrapad 4 gelatinblad, blötlagda www.koket.se
Wienerpekan smördegsplattor. 1pekannötter. 1lönnsirap. 1socker. 1färskost. 1uppvispat ägg, till pensling. 1pekannötter, till topping Svt
Lakritssnittar Även om jag har ätit alldeles för många lakritssnittar nu så var det precis var den här gråa dagen krävde Stockholm Tea House
Fjällbrynttryffel Koka upp grädde, flytande honung och Fjällbrynt messmör. Rör hela tiden så att messmöret inte bränner fast i botten av kastrullen Matklubben.nu
Franska pepparkakor Smält smöret. Rör ner socker och sirap. Låt blandningen kallna. Finhacka mandeln. Blanda mandel, kryddor, mjöl och bikarbonat mittkok.expressen.se
Choklad/blåbärs tryffel med pistagenötter Choklad/blåbärs tryffel med pistagenötter. 16 november 2015, 18. 29. Hej. Gillar att ha lite hemgjort godis till advent, lucia och inte bara till jul systrarnasdrömmar
Chokladsalami 1. Skölj fikonen och klipp bort den hårda kvisten. Strimla dem och lägg i en bunke. Häll över konjak och låt stå och dra i 30 minuter DN
Råkräm Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa gulor, strösocker och vaniljfrön ljust och riktigt krämigt Recept.se
Chokladmousse Ingredienser 100 gram mörk choklad , 55% kakaohalt 3 dl vispgrädde 1,5 st äggvita(or) 3 st Äggulor 1 odefinierad hallon , till servering Köp receptet www.tasteline.com