Efteråt

Efteråt

Canneléer med rom och vanilj

Canneléer med rom och vanilj

Precis som alla riktigt bra saker i livet kräver ljuvliga franska canneléer lite tålamod. Man får planera två dagar framåt när man är sugen på dem, men det är det faktiskt värt
Crème Chantilly

Crème Chantilly

5. dl vispgrädde, väl kyld. ½ msk florsocker. Vaniljsocker. Vispa. den väl kylda grädden med sockret tills grädden börjar tjockna
Äppelpaj med Calvados

Äppelpaj med Calvados

Helt galet varmt, är vad det är. 27. grader var det igår eftermiddag när jag åkte hem från jobbet och kl 22
Wienerpekan

Wienerpekan

smördegsplattor. 1pekannötter. 1lönnsirap. 1socker. 1färskost. 1uppvispat ägg, till pensling. 1pekannötter, till topping
Lakritssnittar

Lakritssnittar

Även om jag har ätit alldeles för många lakritssnittar nu så var det precis var den här gråa dagen krävde
Fjällbrynttryffel

Fjällbrynttryffel

Koka upp grädde, flytande honung och Fjällbrynt messmör. Rör hela tiden så att messmöret inte bränner fast i botten av kastrullen
Franska pepparkakor

Franska pepparkakor

Smält smöret. Rör ner socker och sirap. Låt blandningen kallna. Finhacka mandeln. Blanda mandel, kryddor, mjöl och bikarbonat
Choklad/blåbärs tryffel med pistagenötter

Choklad/blåbärs tryffel med pistagenötter

Choklad/blåbärs tryffel med pistagenötter. 16 november 2015, 18. 29. Hej. Gillar att ha lite hemgjort godis till advent, lucia och inte bara till jul

Chokladsalami

1. Skölj fikonen och klipp bort den hårda kvisten. Strimla dem och lägg i en bunke. Häll över konjak och låt stå och dra i 30 minuter
Råkräm

Råkräm

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa gulor, strösocker och vaniljfrön ljust och riktigt krämigt
Chokladmousse

Chokladmousse

Ingredienser 100 gram mörk choklad , 55% kakaohalt 3 dl vispgrädde 1,5 st äggvita(or) 3 st Äggulor 1 odefinierad hallon , till servering Köp receptet