Kände att när vi varit ute och fixat och donat i trädgården skulle det vara trevligt att bjuda familjen på en god marängtårta med rice krispies i långpanna
Lägger in både bilder på "plastsvärfar" och Julias tårtor i samma inlägg. Svärris tårtor är "Ulricas marängtårta"5 äggvitor3dl strösocker3dl Kellogs Rice krisp (rostat puffat ris)Vispa vitorna till ett hårt skum, vispa i 3msk av sockret
Ingredienser Portioner. ca 8 bitar 100 g smör 2 st ägg 3 dl strösocker 3 msk kakao 2 tsk vaniljsocker 1 1/2 dl vetemjöl smör till formen ströbröd till formen Till servering florsocker till garnering 2 dl vispgrädde frukt eller bär Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Mixa florsocker och mandlar i en matberedare till en mycket fin blandning och sikta sedan i en skål. Vispa äggvitan med en nypa salt i en separat skål tills mjuka toppar bildas
Smaka av med lime för rätt syra i förhållande till de söta kakorna. Detta är ett traditionellt recept som i detta fallet kommer från Tea Malmegård, med mina kommentarer inom parentes, och basen är en italiensk maräng
Silviakaka är gott och jag har nu hittat ett recept som passar mig perfekt. Du gör den i en långpanna och den blir ganska hög så man kan skära mindre bitar