Toscakaka i långpanna 6 ägg6 dl socker7,5 dl vetemjöl3 tsk bakpulver150 g smält smör1,5 dl mjölk Gör så härVispa ägg och socker vitt och pösigtTillsätt de torra ingredienserna växelvis med mjölk och smörGrädda i långpanna i 175 grader i ca 15 min (känn med sticka om kakan är färdig) Under tiden kakan gräddas görs enToscasmet 200 g smör2 dl socker5 msk vetemjöl5 msk mjölk4 dl mandelflarn el skållad och hackad sötmandel Gör så här Blanda alla ingredienser till smeten i en kastrullVärm på svag värme tills allt löst sigBred smeten på den varma kakan och grädda i ytterligare ca 10 minuter, tills den fått fin färg Toscakaka i långpanna 6 ägg
Jag hade lite saffran kvar och passade på att baka en mjuk kaka som mamma bjudit på. Jag tycker att mjuka saffranskakor lätt kan bli torra men så inte den här