Annelies recept

Annelies recept

  • 84 Recept
Pressgurka

Pressgurka

Pressgurka. 3 gurkor. 1 msk salt. ½ dl ättikssprit 12%. 1½ dl vatten. 1 msk honung eller valfri sötning. ½ dl hackad persilja eller dill
Tunna revbensspjäll i ugnen

Tunna revbensspjäll i ugnen

ca 1,3 kg tunna revbensspjäll. MARINAD. 1 msk rapsolja. 1 msk ketjap manis. 1 msk kinesisk soja. 1 msk sweet chilisås
Hovmästarsås – klassiskt recept

Hovmästarsås – klassiskt recept

Mixa dill och socker i matberedaren tills sockret löser sig. Blanda med senapssorterna och vinäger. Tillsätt oljan droppvis i början och en fin stråle på slutet under fortsatt mixning
Hollandaisesås

Hollandaisesås

150 gram smält smör. 13 äggulor. 11 krm salt. 11/2 krm vitpeppar. 12 msk färskpressad citronsaft. 12 krm socker
Svampstuvning

Svampstuvning

ca 400 g svamp färsk eller på burk t. ex. kantareller, champinjoner 2-3 msk smör 2,5 msk vetemjöl 1,5 dl vispgrädde 1,5 dl mjölk eller  1,5 dl vispgrädde 0,5 tsk salt 1 tsk soja 0,5 krm finmalen vitpeppar ev
Toast Skagen

Toast Skagen

300 g Räkor med skal. 12 msk Färsk dill. 11/2 msk Pressad citronsaft
Tommys toast skagen

Tommys toast skagen

1 kg räkor med skal av fin kvalité (gärna färska). 2 äggulor
Stuvad blomkål

Stuvad blomkål

500 gram blomkål. 13 msk smör. 14 msk vetemjöl. 14 dl mjölk, standard. 13 msk grädde. 12 krm salt. 10,5 krm vit- eller svartpepparStuvning
Västerbottenostpaj

Västerbottenostpaj

Ingredienser Portioner. 6 Pajskal 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten 1/2 tsk salt 1 ägg till pensling Fyllning 2 dl mjölk 2 dl vispgrädde 300 g riven Västerbottensost 4 ägg 1 tsk strösocker salt svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Köttbullar i gräddsås

Köttbullar i gräddsås

Köttbullar i gräddsås. Förra veckan tog jag tillvara på skogens blåbär och använde de i en utsökt paj. Idag fortsätter jag temat med råvaror från den svenska skogen och använder det som jag gillar mest från skogens skafferi, svampen
Pannbiff med stekt lök ärtor och ättiksgurka

Pannbiff med stekt lök ärtor och ättiksgurka

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Ättiksgurka 0,5 st gurka 0,5 dl ättiksprit 1,5 dl vatten 1 dl strösocker Biffar 1 st gul lök 1 st ägg 1 dl standardmjölk 1 dl ströbröd 1 msk kalvfond 1 msk japansk soja 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 msk Mat
Jordnötssås

Jordnötssås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st gul lök(ar) , liten 2 st vitlöksklyftor 1 st olja , lite 2 tsk curry , (nån thai-variant) 1 tsk ingefära 4 dl jordnötter , salta 2 msk soya , (kinesisk) 1 tsk sambal oelek 1,5 tsk honung 400 ml kokosmjölk , (inte light) 1 dl vatten 0,5 st Citron 1 salt Köp receptet