En mjuk kaka som jag älskar är en kardemummakaka från min första bok. Den är ett mycket roligare alternativ än vanlig sockerkaka när man är på bakhumör och inte har de allra mest avancerade ingredienserna hemma i skafferiet
Denna pajen har en fräsch smak av lime. 200 d digestivekex2 msk socker, går att hoppa över. 100 g smält smörFyllning6 äggulor400 g kondenserad sötad mjölk1 dl pressad limesaft, ca 3 frukter1 msk finrivet limeskalGarnering2 dl vispad grädde2 limefrukterBörja med att mixa kexen till en smulig massa med socker och smält smör
Jag tänker inte ens kommentera melodifestivalen igår. Jag bjuder i stället på ett gott recept. Mannen min är inte jätte glad för kladdkaka men denna varianten passade de manliga smaklökarna
Då var Melodifestivalmånaden äntligen igång. Nu vet man vad man gör på lördagar sex veckor framöver. Gårdagens middag avslutade vi med en underbar hjortronparfait som vi åt tillsammans med tunna mandelflarn
Det här är en riktigt höstlig dessert med väldigt överaskande smaker. Jag lagade den för första gången förra helgen när vi hade några goda vänner över på middag, och jag blev väldigt positivt överaskad över smakerna, hur väl de passade ihop (för jag var lite skeptisk till kanelglass innan)
Biscotti är enligt mig underskattat, precis lagom söta och fantastiskt goda till kaffet. Nu tål ju jag inte alla nötter, men mandel går ganska bra om den är tillagad i ugn, jag ser bara till att den inte är i allt för stora bitar men det gör ni ju som ni vill
Vispa ihop mjölk, vispgrädde, farinsocker, kakao, maizena och nejlikor i en tjockbottnad kastrull. Skala och klyfta apelsinen, skär sen klyftorna i ca 1 centimeters bitar