Egentligen hade jag tänkt att publicera detta inlägg under morgondagen, men när jag tog första tuggan utav dessa enastående kakor kunde jag inte vänta med publiceringen
4 dl naturligt glutenfri mjölmix. Sonen har beställt tårta till Nationaldagen så nu har jag bakat en chokladtårta som jag hoppas är lika god som den ser ut
Botten del 1. Värm ugnen till 150º. Vispa smör och socker poröst tillsammans med 1 äggula. Rör ner resterande äggulor, en i taget och vispa tills smeten är ljusgul och fluffig, ca 5 minuter
Äppelkakan är saftig och god, och passar både som efterrätt och till fika. Den här goda, riktigt maffiga och lättgjorda gluten- och mjölkfria kakan har jag gjort flera gånger, både som äppelkaka och som bärkaka med havtorn
När jag var barn så bakade min mamma de här kakorna och jag älskar de verkligen. Men sen jag fick min diagnos för 12år sedan så har jag i ärlighetens namn nästan aldrig bakat dem, varför vet jag inte men för ett tag sedan så började jag baka dem igen och då gick det upp för mig hur goda jag tycker de är
Smörj en form och ströa med antingen glutenfri mjölmix eller glutenfritt ströbröd. 3 1/2 dl naturligt glutenfri mjölmix, t ex Lailas gula. 3 1/2 dl naturligt glutenfri mjölmix, t ex Lailas gula
Här är min mormors recept som gör att alla kan vara med på lika villkor vid fikabordet. Man ska för Guds skull inte behöva vara utan bullar bara för att man äter glutenfritt