Lchf recept

Lchf recept

  • 12 Recept
Viltbiffar

Viltbiffar

500 gram viltfärs som älgfärs. 11,5 dl grädde. 10,5 gul lök. 11 dl ströbröd. 11,5 tsk salt. 12 krm svart- eller vitpeppar
Moussaka À la LCHF

Moussaka À la LCHF

2–3 auberginer. 2 gula lökar. 2 vitlöksklyftor. 1 msk olivolja. 500 g lamm­ eller nötfärs. 1 burk krossade tomater
Klassisk gravad lax

Klassisk gravad lax

Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravad lax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravad lax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
Rödvinsbräserad högrev

Rödvinsbräserad högrev

(I originalreceptet används potatis). Receptet hämtat från boken "Kött" av Håkan Fällman. Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget)

Cheesecake med hallon och citron

Vi passade på att göra en dessert ur en av mina böcker "Nya fräscha LCHF - Lev livet lite grönare" och det blev en hit
Äppelpaj LCHF

Äppelpaj LCHF

Servera den ljummen med vispad grädde eller LCHF-glass. 2-4 portioner glass lchf - grundrecept. Börja med smuldegen
Kålrot och sötpotatisgratäng

Kålrot och sötpotatisgratäng

Recept går jag inte efter utan höftar. Hej hopp vaknade kl. 6 och hade druckit kaffe redan 6. 30 och kl 11 var maten klar så såg dagen ut igår och ja och jag vaknade lika tidigt idag med men behövde inte laga mat då det blev så mkt över från gårdagens
Rödbetsbiffar med fetaost  och coleslaw

Rödbetsbiffar med fetaost och coleslaw

Receptet kommer ur boken "Green Kitchen at Home" som är skriven av David Frenkiel och Luise Vindahl. Grovriv rödbetorna, grovhacka basilikan, finhacka lök och vitlök och lägg allt i en stor skål tillsammans med havregryn och olivolja
Kryddig köttgryta med ingefära

Kryddig köttgryta med ingefära

Tänk på att vanlig soja innehåller gluten, vill du göra grytan helt glutenfri, använd tamarisojan i receptet
LCHF-wraps

LCHF-wraps

½ dl äpple i små tärningar (vid strikt LCHF, byt mot ½ grön paprika). Fyllda wraps. När jag jobbade på restaurang gjorde jag ofta tunnbrödsrullar med olika fyllningar som förrätt