Fine, vädermässigt är inte våren här men råvarorna i matbutikerna hintar ändå om någon sorts vår. Allt från bär till rabarber finns det massor av vilket är en dröm för mig som hemmabagare
2 ägg 2 dl strösocker 2 1/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 200 hallon/blåbär Ca 50 gram vit choklad100 gram smör• Sätt ugnen på 175 grader• smörj en pajform• Vispa ägg och socker poröst• Blanda i mjöl och bakpulver • Bred ut smeten i pajformen och fördela bären jämnt över kakan, riv över vit choklad • Hyvla över smöret med en osthyvel • Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter 2 ägg
Det enda jag glömde bort i min bakiver var att dela smördegsplattorna på hälften så våra pajer blev dubbelt så stora, alltså en hel smördegsplattas storlek, mot vad som står i receptet
När du gjort den här pajen vill du inte äta någon annan. Krispig mandel, len choklad och så skärpan från rabarbern tillsammans med en kula riktigt bra vaniljglass tar i alla fall mig till något slags himmel
Välkommen härliga vår och välkommen rabarbertider. I år har jag faktiskt egna rabarber i trädgården men i väntan på att de ska växa till sig fick det bli i ICA
Pajskal. Rör ihop rumsvarmt smör med resten av ingredienserna. Låt degen ligga i kyl under någon timme. Tryck sedan ut den i ett pajform och förgrädda i ugnen på 200 grader i ca tio minuter
Vaknar upp till snö. Igen. Seriöst. Är det 10. e maj eller 10. e april. Jag måste nog kolla kalendern igen. Här kommer receptet på en hårligt god och söt rabarberkaka som är enkel att göra