Äpple- och mandelbullar Vetedeg50 g jäst för söta degar 5 dl mjölk 200 g smör, rumsvarmt 1 dl strösocker 1 tsk salt 2 tsk kardemumma, stött 15 dl vetemjöl www.koket.se
Sockerkringlor på karlsbaderdeg Fyllning200 g smör, rumsvarmt 1 dl farinsocker 1 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 2 tsk majsstärkelse 1 msk vatten www.koket.se
Saftiga lussekatter med vaniljkräm Vetedeg50 g jäst, rumsvarm 500 g mjölk, rumsvarm (5 dl) 1 g saffran, stött 1 msk malen kardemumma 250 g smör, rumsvarmt 200 g strösocker (2 dl) 1 ägg 1 dl russin 1 kg vetemjöl (16,5 dl) 1 tsk salt www.koket.se
Karlsbaderbullar med smör och vanilj Ingredienser 1 pkt (50 g) Kronjäst för Söta degar, färsk 2,5 dl (250 g) mjölk, fingervarm 4 st (200 g) ägg 250 g smör, rumstempererat 1 tsk (6 g) salt 1 tsk (5 g) bakpulver 16 dl (960 g) vetemjöl 1,25 dl (175 g) vit sirap Fyllning 125 g mjukt smör (mjukt) 1 msk (15 g) vaniljsocker Garnering 25-50 g smör, smält 2 dl (180 g) strösocker www.kronjast.se
Blåbärssnurror Blåbärssnurror. 125 g smör. 5 dl mjölk. 50 g jäst för söta degar. 1½ dl socker. ½ tsk salt. 1½ tsk malen eller stött kardemumma Therése mat & bak
Lyxiga wienerbullar Lägg mjölet i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt smöret och finfördela. Rör ut jästen med mjölken och tillsätt till mjöl- och smörblandningen Hemmets Journal
Vaniljgifflar Fördeg15 g rörsocker, strö 25 g jäst 125 g mjölk 190 g vetemjöl. 1Deg30 g rörsocker, strö 45 g äggula (3 ägg) 250 g vetemjöl 65 g smör, rumstempererat 100 g mjölk www.koket.se
Karlsbaderbullar Smula ner jästen i en skål. Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37°, och häll över jästen. Rör tills jästen lösts upp Ica kuriren