Frallor

  • 7 Recept

Franskt lantbröd

1 st Franskt lantbröd - gott vitt bröd med hård härlig skorpa. Ett bröd med få ingredienser av två mjölsorter

Vitt matbröd

Värm vatten och smör/margarin till fingertoppsvärme (37°). Smula jästen i en bunke och blanda med lite av degspadet
Ljust matbröd

Ljust matbröd

Jag brukar oftast baka grova bröd med mycket fibrer och näring, men ibland unnar jag mig ett ljust bröd
Vitt Bröd

Vitt Bröd

Smält smöret i en kastrull. Häll i vattnet (vilket jag föredrar istället för mjölk). Se till att vätskan är fingervarm innan ni smular i jästen

Vitt bröd

30 kuvertbröd, 10 baugetter eller 2 formbröd. Smula jäst i en bunke. Värm vattnet till 37grader och häll i bunken,rör om så jästen löser sig
Vitt matbröd

Vitt matbröd

Värm vattnet till fingervarmt, 37°C. Smula ner jästen i en degbunke som rymmer ca 3 liter. Häll över lite av den ljumma degvätskan och rör tills jästen löst sig helt
Mjuka frallor

Mjuka frallor

De här mjuka, luftiga och lätta frallorna hör till den senare kategorin. Ibland blir det surdegsbröd från grunden och ibland blir det lite enklare bröd som till exempel dessa frallor