Kött

Kött

  • 4 Recept
Skånsk äggakaka med stekt fläsk

Skånsk äggakaka med stekt fläsk

1. Skiva och stek fläsket i en torr stekpanna och ställ åt sidan. Spara stekflottet till smeten – det ger nämligen en underbar smak till äggakakan
Gudomligt god porterstek med krämig gratäng och sommarsallad

Gudomligt god porterstek med krämig gratäng och sommarsallad

Koka upp spadet och lägg sedan i köttet. Sila skyn från köttet och häll upp i en annan kastrull. 11 tärning köttbuljong. 1Porterstek1,5 kg fransyska 3-4 morötter, skivade 1 stor gul lök, hackad 3 klyftor vitlök, hackad 50 cl porter 1,5 dl svartvinbärssaft (outspädd) 2 dl vatten 0,5 dl oxfond 1 tärning köttbuljong 1 dl soja 1 tsk timjan ca 15 enbär. 1Sommarsallad250 g honungsmelon 250 g galiamelon 0,5 gurka 2 tomater ca 10 blad romansallad 1 rödlök 300 g fetaost salt 100 g tärnad fetaost i oljaHäll upp alla ingredienser förutom köttet i en gryta. Vänd köttet och sjud ytterligare 45 minuter tills köttet har temperatur 75 grader. Ta grytan från värmen och låt köttet vila i spadet i 20 minuter