Himmelskt gott. Frasiga och ljuvligt goda spanska bakverk som påminner om munkar i smaken. De friteras gyllene, doppas i kanelsocker och serveras gärna med en god dippsås
Den här helgen gav jag mig på en liten utmaning – att göra riktig smördeg och baka croissanter. Det är ju onekligen lite pyssel med det, och det är inte gjort i en handvändning – men jag vet ju att min franska fru gillar den här typen av bakverk, och jag är väl onekligen lite svag för dem också när de är välgjorda
Ja hur lyxigt gott är inte det här då. Och så hade Anette köpt ett gott bubbel till. Anette tog med sig sitt belgiska våffeljärn och vi drog igång våffelmakeriet
Det blev överaskande gott. En våffeldröm. -Detta inlägg är i samarbete med Bagaren & Kocken-. Jag har länge velat ha ett våffeljärn som man kan göra riktiga belgiska våfflor
Picklad rödlök är ett supergott tillbehör som ger lite extra sting till middagen. Här har det grillats för fullt till middag och nu tänkte jag att ni skulle få ett litet recept på ett gott tillbehör till maten/salladen
Tortillas. Mät upp vetemjölet i en bunke. Smält smör och olja tillsammans i en kastrull. Häll det smälta smöret med oljan över mjölet och rör med gaffel till en "typ" smuldeg
1 hel vitlök. 1/2 + 3 msk olja. 1 msk citronjuice. salt och peppar. Sätt ugnen på 200 grader. Skär toppen av vitlöken, lägg den på en bit folie och häll över 1/2 msk olja