4 4 port ris eller annat gryn 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 250 g champinjoner 1/2 kruka persilja ca 550 g strimlad färsk skinka 2 msk olja 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 köttbuljongtärning eller oxfond (1 köttbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk oxfond) 2 tsk grönpeppar i lag 2 1/2 dl vatten 1 tsk maizena majsstärkelse salt och peppar 1 msk dijonsenap Lägg till i inköpslistan
Och bjöd på buffé vår närmsta familj på varmrökt lax, marinerad fläskfilé, kycklingfilé, mormors köttbullar, potatissallad, sallad, vattenmelon, goda ostar och ett suveränt pain blanche
Låt köttet marineras några timmar i kyl, eller över natten. Har man bråttom kan man gnida in marinaden i köttet med händerna och sedan snabbmarinera en timme
Garnera köttet med tomater, syltlök och kapris. Strö avokadon över köttet max 1 timme innan servering. Lägg fläskfilén i påsen och låt köttet marinera 1 timme