kött

kött

  • 13 Recept
Skinkgryta med grönpeppar

Skinkgryta med grönpeppar

4 4 port ris eller annat gryn 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 250 g champinjoner 1/2 kruka persilja ca 550 g strimlad färsk skinka 2 msk olja 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 köttbuljongtärning eller oxfond (1 köttbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk oxfond) 2 tsk grönpeppar i lag 2 1/2 dl vatten 1 tsk maizena majsstärkelse salt och peppar 1 msk dijonsenap Lägg till i inköpslistan
Dubbelmarinerad fläskfilé

Dubbelmarinerad fläskfilé

Trimma köttet och lägg sedan ner det i en fryspåse och häll över marinaden. Ta upp och torka av köttet
Dubbelmarinerad fläskfilé med matvetesallad

Dubbelmarinerad fläskfilé med matvetesallad

Låt köttet marineras några timmar i kyl, eller över natten. Har man bråttom kan man gnida in marinaden i köttet med händerna och sedan snabbmarinera en timme
Fläskfilé med timjan

Fläskfilé med timjan

Putsa köttet och krydda runt om med salt och peppar. Skiva köttet och lägg upp på fat. Låt köttet vila i 15 minuter
Marockansk gryta på svenska

Marockansk gryta på svenska

Grönsakerna smalt i munnen och det möra köttet hade en rejäl stekyta och simmade i en mustig sås som var ljuvlig att doppa brödet i