Minipavlova med smak av vanilj, toppad med lemon curd och vaniljgrädde. Tårtor är härligt, men ibland vill man ha något festligt som är lite enklare och snabbare att fixa
Det var ett bra tag sedan jag uppdaterade bloggen, jag har faktiskt inte bakat så mycket på sistone. Nu närmar det sig dock jul och då om inte annat måste man ju baka lite
En försvinnande god klassiker. Den lätta och nötaktigt söta marängen skapar en smaksynfoni tillsammans med fluffig osötad grädde och läckert syrliga vinbär, i två färger
Preheat the oven to 180°C/gas mark 4/350ºF and line a baking tray with baking parchment. Beat the egg whites until satiny peaks form, and then beat in the sugar a spoonful at a time until the meringue is stiff and shiny
Äppelmazarin med mandel. Nu i veckan var det mazarinens dag, men ska jag vara helt ärlig måste jag erkänna att den klassiska mazarinen med vit glasyr på inte är min favorit
Riv mandelmassan. Vispa ihop den med sockret och äggvitan till en jämn smet. Spritsa ut smeten i runda klickar, stora som en 5-krona, på ett bakplåtspapper
Godaste chokladsåsen. 29 juli 2015, 23. 50. Den här bilden var inte lätt att ta kan jag lova. alldeles kokhet sås i en kanna utan öra och en liten hjälpreda som tyckte att jag skulle skynda innan han fick blåsor i handen
Här kommer några av de godaste små bakverk man kan göra. Jag älskar verkligen dem. De är väldigt pilliga att göra dock så man ska kanske ha lite tålamod om man ger sig in på att baka dom men orkar man det är det ett måste för de är så goda
Bjöd idag mina kollegor på citronbiskvier. Med sommarkalas och barn som slutar för att börja skolan så är det väldigt hektiskt just nu och därför förtjänar kollegorna lite sötsaker
Då var det återigen min tur att bjuda på fredagsfika på jobb. Eftersom mina kollegor vet att jag gillar att baka och även att jag bakar en hel del så förväntades det något hembakat och gott även denna gången
Jag gillar att göra kakor och bakverk i små storlekar, inte bara för att det blir så söta utan också för att jag tycker ibland att det kan bli lite för mycket av det goda, så att säga